Ardei umpluti cu avocado si sarmalute in foi de stevie

Aperitivul de azi e pentru vegetarieni. Apoi, avem sarmale carora le-am croit straie de sezon: niste foi subtiri, de vara. A nu se citi „niste foi de varza“. Pe acelela le pastram pentru Craciun.

Ardei umpluti cu avocado

Ingrediente:
2 ardei grasi
2 bucati avocado
1 lamaie
4 foi de gelatina
2 catei de usturoi
100 g masline fara samburi
1 legatura marar
frunze de menta
piper, sare.

Mod de preparare:

Ardeii ii spalam si ii curatam bine in interior, lasandu-i intregi. Ne ocupam de avocado: le scoatem samburii, apoi ii taiem in felii pe lungime si ii punem intr-un vas storcand deasupra feliilor zeama unei lamai. Inmuiem gelatina in apa rece, apoi o stoarcem si o dizolvam in 100 ml de apa fierbinte. Feliile de avocado le pasam impreuna cu usturoiul zdrobit. Le amestecam cu gelatina dizolvata, mararul tocat, feliute de masline, sare si piper. Cu pasta obtinuta umplem ardeii grasi, pe care ii acoperim cu o folie si lasam in frigider pana se incheaga gelatina. Taiem ardeii in felii, ca pe franzela. Punem feliile pe masa ornate cu frunze de menta prospata.

Citeste si:  Redecorare baie mica

Sarmalute in foi de stevie

Ingrediente:
Pentru sarmale:
500 g carne de porc
300 g carne de vita
2 kg stevie
150 g orez
2 cepe
1 legatura marar
50 ml ulei
sare de lamaie
piper, sare.
200 g smantana
Pentru sos:
1 ceapa
50 ml ulei
50 g faina
1 radacina de telina
500 ml bors
1 legatura marar
sare.

Citeste si:  Amenajarea balconului

Mod de preparare
Dam carnea prin masina de tocat. Ceapa destinata sarmalelor o tocam si o inabusim in ulei cu putina apa. O lasam sa se raceasca si o amestecam cu orezul bine spalat, carnea tocata, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Am pregatit frunzele de stevie: le-am spalat sub mai multe jeturi de apa rece, le-am indepartat cotoarele si le-am oparit in apa cu un praf de sare de lamaie.

Citeste si:  Decoreaza-ti livingul cu stil si personalitate

Formam sarmalele, le impaturim in frunzele de stevie si le asezam intr-o cratita in care vom turna si sosul.

Preparam sosul: in ulei si apa in cantitate egala cu uleiul inabusim ceapa tocata si telina facuta felii. Lasam la fiert vreo zece minute, adaugam borsul, punem sare si strecuram in cratita cu sarmale. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperind cratita cu un capac. Cu trei minute inainte de a stinge focul presaram mararul tocat marunt. Mancam sarmalele calde, cu smantana.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.