Asculti muzica in timp ce faci sport?

Please select a featured image for your post

In vremurile cand foloseam bicicleta medicinala acasa (o bicicleta veche si ruginita dar era a mea) aveam o melodie preferata care-mi servea drept coloana sonora. Supergirl de Reamonn. Si in acea jumatate de ora cat timp pedalam cu entuziasmul unei babute (pentru ca asta este nivelul meu de energie de zi cu zi), ascultam Supergirl de vreo 10 ori.

Astazi este un peisaj destul de obisnuit sa vezi fete la sala sau joggeri in parc care alearga cu castile de iPod in urechi. Care este legatura dintre miscarea fizica si muzica pe care o ascultam?

Citeste si:  Cum sa-ti faci un supersfesnic din fitinguri si pexal

Cand ascultam muzica in timp ce facem un efort fizic, scopul este sa ne distragem atentia de la toate senzatiile neplacute prin care trecem. Transpiratie, oboseala, dureri si asa mai departe. In alte cuvinte se creaza o stare disociativa.

Dar ce e bun pentru amator nu este bun si pentru profesionist.Nu este in interesul sportivilor sa creeze o stare disociativa deoarece le afecteaza performantele. Cu cat ignora mai mult semnalele transmise de corp, cu atat mai probabil este sa nu-si foloseasca resursele de energie cum trebuie.

Citeste si:  Salcioara

Deci daca vrei doar sa faci miscare pentru a fi mai sanatoasa, nu este o problema sa asculti muzica. Dar ca sa obtii performante trebuie sa fii atenta la ce faci.

Muzica reduce senzatia de oboseala si implica ideea de program ce trebuie respectat. De cate ori nu te-ai gandit: „Ok, mai alerg pana se termina melodia, dup-aia ma opresc”.

Citeste si:  Curatirea baii

Ai grija insa cand alergi cu castile in urechi sa nu ai volumul dat foarte tare, astfel incat sa nu mai poti auzi masinile sau trecatorii. Daca tot alergam ca sa traim mai mult, ar fi pacat ca aceste eforturi sa fie rasplatite cu un accident.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.