Baie cu un look ultramodern

Ai o baie cu dimensiuni generoase si vrei sa-i folosesti spatiul la maxim, intr-un mod ingenios si practic, iar rezultatul il vrei unul spectaculos care sa se incadreze perfect in ceea ce se numeste « ultramodern ». Deschide-te spre nou, spre inovatie, lasa-te sedusa de puterea culorilor si iti garantez ca vei obtine baia la care ai visat.

Cu toate ca asest spatiu este destinat relaxarii si de cele mai multe ori acestui termen ii sunt asociate culori sau non-culori ca albul, galbenul, frezul, albastrul sau verdele, o baie spatioasa iti ofera posibilitatea experimentarii, iti ofera o gama mai larga de produse pe care sa le poti alege si sa le poti combina in mod armonios astfel incat rezultatul sa fie cel scontat. In plus iti este oferit prilejul intelegerii culorilor, a efectelor pe care acestea, prin modul de dozare si imbinare, le au asupra starii noastre psihice.

Intr-o baie spatioasa poti asadar sa te ‘inchizi’ la nivel cromatic. Poti sa utilizezi nuante inchise de gri, atat la nivelul peretilor cat si la nivelul pardoselii. Atentie, aceste nuante de gri, cu tonuri inchise, pot fi distribuite, ca suprafete uniforme, doar in cadrul unor bai spatioase. Altfel, vor micsora si mai mult spatiul si vor da senzatia de apasare, de disconfort vizual.

Citeste si:  Alegerea unei noi canapele

Pardoseala este reprezentata de placi ceramice cu dimensiuni mai mari fata de cele cu care ne-am obisnuit de-a lungul timpului si cu un aspect mat. Placile sunt pozitionate astfel incat sa marcheze directia longitudinala si sa dea spatiului adancime.

Efectul negativ pe care il are alegerea unei culori cu tonuri inchise asupra unui spatiu bine definit si limitat este contrabalansat printr-o dispunere rationala a finisajelor.
In opozitie cu pardoseala, placarea de la nivelul peretilor avantajeaza lungimea acestora, placile fiind dispuse astfel incat spatiul sa para mai amplu.

Pentru a rupe monotonia cauzata de folosirea unor suprafete mari acoperite cu aceeasi nuanta, atat la nivelul peretilor cat si al pardoselii, pe unul dintre pereti poate fi propus un joc cromatic, format din patratele in culori vii, pastelate. Acestea sunt cuprinse intr-un singur sir de placi dispuse pe verticala, placi cu aceleasi dimensiuni ca a celor folosite in restul incaperii.

Citeste si:  Diete urmate de Madonna si Demi Moore

Obiectele sanitare sunt alese intr-o nuanta care sa contrasteze cu fondul gri. Cel mai bine se potriveste non-culoarea alb, car,e pe langa faptul ca se evidentiaza, punand in valoarea culoarea si calitatea placarii, ea confera obiectelor pe care le reprezinta eleganta si rafinament. Piesele capata forme organice bine evidentiate, forme care parca plutesc in mediul pasiv, rigid al placilor gri.

Cabina de dus pastreaza si ea aceeasi geometrie, a liniilor curbe, nu incarca ambientarea, ci o completeaza, ramanind in sfera neural – transparenta, singurul element care o evidentiaza fiind sina vopsita in alb.

Pentru un look ultramodern robinetii sunt detasati vizual de lavoar si pare ca ies pur si simplu din pereti, avind o forma care este preluata cu usurinta de bolul din marmura alba, usor inclinat, oferind o senzatie de instabilitate in acest cadru fix.
Robinetii sunt pozitionati pe axul celor doua oglinzi luminate care sunt asezate intr-o pozitie imediata astfel incat, vizual, ansamblul sa capete continuitate, dind senzatia unui perete alungit.

Citeste si:  Reducerea costurilor la caldura

Pe acelasi principiu merge si mobilierul cu o inaltime redusa, format dintr-un corp compact, cu mai mute sertare, ideale pentru depozitare. Aspectul masiv al acestui mobilier este echilibrat, o data prin folosirea unei nuante mai deschise de gri, care il detaseaza de fondul existent si il fac sa para mai usor, si apoi prin faptul ca este inaltat fata de nivelul pardoselii, dand senzatia de plutire.

Cada de baie urmareste si ea liniile curbe, formele rotunjite, nefiind incastrata, dorind sa aiba independenta si libertatea de miscare specifica geometriei organice.
Tavanul alb deschide vizual spatiul la partea superioara si detensioneaza intregul ansamblu. Spatiul trebuie sa fie bine luminat, deci ferestrele ample au aici un rol deosebit de important.

Lasa-te convinsa de look-ul ultramodern pe care il are o astfel de abordare si amenajeaza-ti baia urmarind aceste principii estetice.


Un comentariu
  1. baia este foarte importanta pentru mine, este spatiul in care reusesc sa ma destind seara, cand ma intorc de la servici…recunosc ca ma cam saturasem insa de culorile conventionale folosite pana acum..o sa incerc o schimbare de look pentru camera mea preferata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.