fbpx

Balconul, o oaza de relaxare

Oricat de mic ar fi, balconul iti ofera sansa de a petrece mai mult timp in aer liber. Este singurul mod in care te poti bucura de aer curat, razele soarelui si o bucatica de cer albastru in intimitatea casei tale. Si totusi bolconul este de multe ori neglijat. Renovam toate camerele, de la hol panala baie, dar uitam de acest locsor care poate deveni decorul ideal pentru mic dejun, pentru lectura sau o discutie in familie.

A transforma balconul intr-o alta camera a casei nu este nici greu, nici foarte scump. Ai nevoie de cateva plante si cateva piese de mobilier. Acolo unde bugetul si constructia apartamentului o permite este indicat ca usile clasice sa fie inlocuite cu unele glisante din sticla sau termopan pentru a castiga spatiu si pentru a mari optic balconul.
Daca balconul iti ofera o priveliste frumoasa, ea nu trebuie ascunsa. In oras, asa ceva e o adevarata binecuvantare. Daca din balconul tau nu vezi decat blocul din fata sau vreun garaj, poti incerca sa acoperi privelistea folosind cateva ghivece cu flori pe care le agati, de-a lungul balconului, de parapetul de deasupra. Alege niste ghivece frumoase si asaza-le la distante egale unul de altul. Daca iti doresti cu tot dinadinsul sa acoperi o priveliste deloc atragatoare, adauga si cateva ghivece cu o planta agatatoare, cum este iedera. Vei avea un balcon frumos, foarte racoros in timpul verii si care pare mai mare decat este de fapt.

Citeste si:  Mituri despre cina in oras

Chiar daca nu ai nimic de ascuns in spatele lor, plantele nu trebuie sa lipseasca din balconul tau. Doar vrei sa te simti in mijlocul naturii de cate ori pasesti in el. Cateva ghivece intr-un colt iti vor incanta privirea in fiecare dimineata, iar daca le asezi de-a lungul balustradei, vei reusi nu numai sa infrumusetezi locul, ci si sa inalti putin balconul, facandu-l mai sigur pentru copii sau animalute de casa.

Citeste si:  Rhododendron

Oricat de mic ar fi balconul tau, macar o piesa de mobilier nu trebuie sa lipseasca. Probabil nu vei petrece mult timp in balcon daca nu ai pe ce sa te asezi. Intr-un spatiu redus se potrivesc piese de mobilier cu intrebuintari multiple: o canapea cu lada de depozitare, un otoman adaptat pentru balcon, un soldat de bucatarie ca masuta. Alte variante pentru balcoanele mici ar fi fotoliul stil pouf sau sezlongul asezat pe lungime.

Pentru ca balconul este un spatiu intim rezervat familiei, poti folosi si mobila veche pe care o reconditionezi folosind putina vopsea si multa imaginatie. Pentru locurile si bugetele mari, se gaseste in comert mobila de gradina din lemn sau fier forjat care poate fi folosita cu succes si in balcon. Orice varianta ai alege, adauga o cuvertura si cateva pernute in culorile preferate si ai obtinut o gradinita suspendata. Pentru un efect sporit, poti adauga o mocheta, un linoleum in culori asortate sau chiar un gazon sintetic, din cel folosit pentru terenurile de sport. Atentie! Daca balconul este deschis, orice material pe care il folosesti trebuie sa fie rezistent la apa si la murdarie.

Citeste si:  Garsoniera versus apartament cu o camera

Pentru serile de vara, vei avea nevoie si de lumina. Doua lampi de gradina agatate pe un perete vor arata foarte frumos in mica ta gradina. Iar daca vrei sa faci ceva economii, poti cauta cateva lampi solare care se incarca cu energie in timpul zilei si se aprind imediat ce se lasa intunericul, neavand nevoie de baterii sau alimentare la priza. Pentru a avea o lumina subtila, romantica le poti infige in ghivecele cu flori.

4 Comentarii
  1. articolul este tradus sau pur si simplu asa l-a gandit autorul? f prost scris, sau poate ziaristul respectiv locuieste la casa si atunci nu intelege ce inseamna balconul de bloc din bucuresti. unde sa iei masa? in balcon?=)) la noi, in blocurile ceausiste? fiti seriosi!
    toate cele bune

  2. mie mi-a placut si chiar voi tine cont de sugestii. Si da, stau intr-un bloc ceausist, dar cred ca daca vrei poti face multe…Pozele sunt superbe. Asta nu stiu cat voi reusi sa fac, dar sa speri in ca nu costa, nu? Pupici!

  3. Sunt convinsa ca in blocurile ceausiste cum zici tu tii pe balcon tot feluri de prostii pe care nu vei folosi niciodata. Se poate realiza un balcon superb dar tre sa scapi de lucrurile ce nu ai nevoie.

  4. Of Doamne, cate comentarii pline de rautate si fara rost, se fac in tara asta! Este chiar un articol foarte bun si daca nu-ti umpli balcoanele cu toate obiectele fara rost pastrate intr-o casa, chiar pot fi decorate frumos.Articolul chiar are idei interesante, de ce trebuie sa incepem mereu cu nu ? Nimic nu se poate face, mai bine ne lamentam incontinuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.