Banana bread cu dovleac si nuci

Un desert absolut delicios, usor de facut, iar daca tot suntem in sezonul dovlecilor de ce sa nu profitam? Din cantitatile de mai jos rezulta doua bucati. Daca doriti sa scurtati timpul de coacere, o puteti face si-n forme de briose.

Ingrediente:
2 cani si jumatate de faina
1 lingura praf de copt
1 lingurita de scortisoara
1 jumatate de lingurita de sare
5 linguri de unt la temperatura camerei
1 cana de zahar brun
5 albusuri de ou
1 cana si jumatate de dovleac copt si pasat
3 banane mijlocii pasate
1 jumatate de cana de sos de mere neindulcit
1 lingurita de esenta de vanilie
150 de grame de nuci tocate

Citeste si:  Indepartarea corecta a etichetelor

Porniti cuptorul la 200 de grade. Ungeti cu unt doua tavi de chec.
Intr-un bol, amestecati faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Lasati deoparte.
Intr-un alt bol, bateti cu mixerul untul si zaharul. Adaugati albusurile, dovleacul, bananele, sosul de mere si vanilia si mixati pana cand obtineti o compozitie omogena. Adaugati apoi si amestecul de faina si nucile si mixati la o viteza mica pana cand s-au amestecat bine toate ingredientele.
Turnati apoi aluatul in tavile de chec si coaceti la cuptor pentru 50 de minute sau pana cand, la testul scobitorii, aceasta iese curata daca o infigeti in banana bread, fara urme de compozitie pe ea.

Citeste si:  Ingrijirea crinilor

Lasati sa se raceasca pentru cel putin 20 de minute. Banana bread trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand va fi taiata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.