Banana bread cu nuci

Este un desert delicios, usor de facut si cu continut mic de grasimi. Incercati si nu veti fi dezamagite. Singura conditie: asigurati-va ca bananele sunt bine coapte pentru a obtine rezultatele asteptate. Cantitatile sunt pentru doua ”paini” (tavi de chec).

Ingrediente:
7 banane bine coapte pasate
O jumatate de cana de sos de mere neindulcit
2,5 cani faina
1,5 linguri praf de copt
O jumatate de lingurita de sare
4 liunguri de unt la temperatura camerei
1 cana de zahar brun
4 albusuri mari
1 lingurita de esenta de vanilie
O cana de nuci tocate marunt
Ulei pentru tapetat
Incalziti cuptorul la 200 de grade. Ungeti doua tavi cu ulei.
Intr-un bol, amestecati faina, praful de copt si sarea. Lasati deoparte.
Intr-un bol mai mare, bateti cu mixerul untul impreuna cu zaharul. Adaugati albusurile, bananele, sosul de mere si vanilia si continuati sa mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si groasa. Adaugati faina si nucile, amestecand tot cu mixerul doar cat este necesar sa se incorporeze uniform.

Citeste si:  Fereste-te de soare

Turnati aluatul in tavi si coaceti la mijloc timp de 50 de minute sau pana cand, la testul scobitorii, aceasta iese curata. Lasati apoi 20 de minute sa se raceasca inainte de a felia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.