Bauturi racoritoare de vara

Please select a featured image for your post

Nu ne-am mutat la tropice, desi clima din ultimii ani asa ne da impresia. Stim cu totii ca urmeaza o alta vara torida si ca pentru 3 luni, bauturile reci, pe baza de fructe, vor fi cele mai consumate. Pentru a va oferi o alternativa la sucurile carbogazoase si deloc sanatoase, va propunem retete de bauturi racoritoare de vara, pe baza de fructe.

Shake de capsuni
Pe langa faptul ca este foarte racoritor pe timp de vara, shake-ul de capsuni este potrivit si pentru a fi consumat la micul dejun, fiind atat de hranitor incat poate oferi o alternativa usoara unei mese copioase. Aveti nevoie de 500 gr de capsuni (o cana mare de capsuni curatati de codite si spalati), 500 ml de lapte, 100 gr de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat sau un plic de esenta de vanilie, un borcanel de 200 gr de iaurt.

Citeste si:  Cum iti alegi o casa?

Capsunii se taie bucatele si se amesteca cu zaharul. Se lasa acoperiti 20 de minute pentru a lasa sirop, apoi se dau prin blender sau se piseaza cu furculita.

Se amesteca laptele cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se adauga pireul de capsuni, amestecand bine pana la omogenizare. In cazul in care aveti blender, turnati laptele peste capsunii pisati. Apoi urmeaza iaurtul, care sa toarne in blender si se amesteca foarte bine.

In cazul in care folositi blenderul, puteti adauga si gheata pisata, daca nu, cuburi intregi de gheata.

Pina Colada
Cine nu cunoaste faimoasa Pina Colada, bautura racoritoare din Havana? Pentru a recrea atmosfera havanei la voi acasa, aveti nevoie, pentru doua portii de: 140 ml de rom alb, 100 ml de sus de ananas (din compot sau de la fructul proaspat), 40 ml de sirop de cocos (se gaseste in majoritatea hypermarketurilor), 60 ml de frisca lichida, cuburi de gheata sau gheata pisata.

Citeste si:  Curatare dulap de pantofi

Amestecati bine toate ingredientele, cu telul sau cu blenderul, pana la omogenizarea completa. Se serveste rece.

Mojito
De departe bautura mea preferata pe baza de votka, un mojito preparat corespunzator va face deliciul verii. Pentru 4 persoane (cel mai bun mojito este cel savurat impreuna cu prietenii), aveti nevoie de 4 limette (lamai verzi), 8 linguri de zahar brun, 200 ml de votca, gheata pisata, menta proaspata sau sirop de menta.

Limettele, fara a fi curatate de coaja, se taie cubulete, nu foarte marunte si se mixeaza impreuna cu frunzele de menta proaspata si zaharul brun. In cazul in care nu gasiti menta proaspata, se poate inlocui cu sirop de menta. In final se pune si votca si se omogenizeaza bine. Nu trebuie sa fie o pasta, bucatile de limette trebuie sa fie destul de mari, ca sa nu se mixeze in totalitate in blender.

Citeste si:  4 greseli frecvente la sala - partea II

Mojito se serveste in pahare inguste si inalte. Pana mai sus de mijlocul paharului se pune gheata pisata, apoi se toarna amestecul de votca, limette, zahar si menta. Se serveste cu paiul, pentru a va bucura si de pulpa de lamaie si savoarea de menta. Este un cocktail absolut perfect, votca, lamaia si menta il fac cu adevarat deliciul verii.

Retetele pentru bauturi racoritoare de vara, atat cele pe baza de alcool cat si cele non-alcoolice se pot prepara dupa gustul si preferintele fiecaruia si in functie de proviziile din frigider, singura regula este ca la sfarsit sa va placa rezultatul final.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.