Biscotti cu ciocolata alba si alune de padure

Alunele de padure, ciocolata alba si condimentele constituie combinatia perfecta pentru acesti biscotti. Biscotti sunt un desert italian, in forma de semiluna, copti de doua ori si perfecti pentru cafea, ceai sau chiar lapte. Cantitatile sunt pentru 28-30 biscuitei.

Ingrediente:
2 cani de faina (plus cateva linguri pentru tapetat masa)
1 lingurita si jumatate de praf de copt
Un sfert de lingurita de scortisoara
Un sfert de lingurita de nucsoara
Un varf de sare
O jumatate de cana de alune de padure tocate marunt
O jumate de cana de fulgi de ciocolata alba
3 linguri de unt moale, la temperatura camerei
3 sferturi de cana de zahar pudra
2 oua mari
1 lingurita de esenta de vanilie

Citeste si:  Despre mustar

Porniti cuptorul la 200 de grade. Intindeti o foaie de copt intr-o tava.
Intr-un bol, amestecati faina cu praful de copt, nucsoara, scortisoara si sarea. Adaugati alunele, fulgrii de ciocolata si amestecati.

In vasul pentru mixer, mixati untul si zaharul la viteza medie pentru 1 minut si jumatate. Adaugati vanilia si ouale, cate unul. Continuati sa mixati la viteza redusa si turnati incet faina din celalalt bol pana cand obtineti un aluat.

Citeste si:  Inedit: tort vegetarian cu conopida si gulas cu struguri

Impartiti apoi aluatul in doua si intindeti-l, pe masa pe care ati presarat faina, in doua fasii lungi de 25 de cm si late de 4-5 cm. Puneti fiecare dintre cele doua fasii in tava si coaceti-le cam 22-25 de minute.

Dupa ce le-ati scos din cuptor, lasati-le sa se raceasca si taiati-le feliute cu grosimea de 1,5 cm. Puneti biscuiteii rezultati din nou la copt, inca 3-4 minute pe fiecare parte. Sau mai putin daca-i preferati mai moi.

Citeste si:  Design filipinez

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.