Briose cu caramel, sos bechamel si porc cu scoici

Carne de porc cu scoici

Timp de preparare: 25 de minute
Dificultate: Foarte simplu
Originea: Spania

Ingrediente:
– 1 kg de carne de porc
– 3 catei de usturoi
– 1 / 2 lingurita ardei dulce
– Sare
– 2 frunze de dafin
– 200 ml vin alb
– 5 v. S. ulei de masline
Midii – 1 kg scoici
– 100 g unt
– 1 legatura de patrunjel

Preparare:

1 . Se taie carnea de porc in fasii de aproximativ 1 cm grosime si 2 – 3 cm lungime. Se lasa la marinat cu usturoi pisat, praf de chili, putina sare, frunze de dafin si vin alb timp de cel putin doua ore la temperatura camerei sau, de preferinta, peste noapte, la frigider.

Citeste si:  Ikebana sau " a face o floare sa traiasca"

2 . Pentru a elimina nisipul din scoici (in cazul in care sunt proaspete si este de preferat), se spala in mai multe ape, dupa care le fierbeti bine. Daca nu se deschide cochilia, dati scoica respectiva la o parte.

3 . Puneti la prajit carnea de porc si, cand s-a rumenit, adaugati, scoicile, untul si patrunjel. Asezati capacul pe cratita si lasati-l pentru 3 – 4 minute.
Sfat suplimentar:- Ca toate crustaceele, scoicile devin rapid dure si cauciucate atunci cand acestea au fost pastrate prea mult timp fara a fi preparate, asa ca este de preferat sa le cumparati in aceeasi zi in care doriti sa le gatiti.

Citeste si:  Decorare simpla a casei

Briosa cu caramel

Timp de preparare: 35 de minute
Dificultate: Simplu
Origine: Franta

Ingrediente:
– 10 linguri de branza cas
– 6 oua
– 10 linguri de indulcitor
– 4 linguri de amidon de porumb
– o jumatate de pachet de unt
– 1 lingura de aroma de caramel

Mod de preparare:

1 . Incalziti cuptorul la 200 de grade.
2 Separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti albusurile.
3 . Intr-un alt castron: se amesteca galbenusurile cu restul ingredientelor ramase.
4 . Adaugati spuma albusurilor in acest preparat.
5 Se toarna compozitia intr-o tava.
6 .Se coace 15 minute la 200 ° si apoi 25min la 160 ° (fara a deschide insa cuptorul).
7 . A se consuma dupa ce s-a lasat la racit.

Citeste si:  Cum slabim dupa ce am nascut?

Sos bechamel

Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: Foarte simplu
Origine: Franta

Ingrediente:
– 60 g unt
– 50 g faina
– 50 cl de lapte
– nucsoara
– 1 galbenus de ou
– Sare si piper

Mod de preparare:

Pentru a obtine un sos bechamel:
1 . Se topeste untul intr-o cratita.
2 . Adaugati faina cate putin si amestecati timp in jur de 2 minute.
3 . Se toarna si laptele si se amesteca pana cand compozitia devine groasa.
4 . Presarati sare si piper dupa preferinta, apoi se adauga nucsoara.

Sosul dumneavoastra béchamel este gata!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.