Bucataria High-Tech – inovatia viitorului

Pentru impatimitii tehnologiei de ultima ora, a aparaturii performante, pentru cei care pun accent pe informatie, stilul ‘high-tech’ poate constitui, in esenta, definitia proprie a personalitatii lor.

Aparatura electronica, materiale cu proprietati speciale, texturi uluitoare, culori energizante, toate acestea intra in descrierea de baza a conceptului numit ‘high-tech’.

Bucataria, ca purtator de aparatura sofisticata, adaptata in permanenta noilor conditii de trai si a noilor nevoi, constituie gazda excelenta pentru acest stil. Aici el poate fi dezvoltat cu expresivitate, liber, dar si cu atentie la detalii.

Rosul, culoare pasionala, atrage, pulseaza sub privirile noastre, exprimind in subconstient senzatii variate ca: bucurie, exaltare, dinamism, extaz. Raportat la un stil, rosul stie sa se foloseasca de high-tech pentru a se pune in valoare. Si invers. In combinatie cu griul, rosul trece de la un simplu simbol al iubirii la reprezentantul de marca al unui stil de amenajare ce se detaseaza de sentimente si pune accent pe formal, pe abstractizare, pentru a obtine in final o imagine futurista.

Citeste si:  Crema de curcan cu porumb si muschi de vitel cu turte de cartofi

Bucataria high-tech este una estetica, dar si una practica. Dulapurile au fronturile evidentiate prin benzi metalice dispuse pe placile din MDF care intra in alcatuirea acestor piese de mobilier. Hota nu mai este doar un obiect pur functional ci, din punct de vedere estetic, ea fascineaza cu invelisul sau metalic si formele regulate, drepte, ale pieselor care ii dau contur.

Bucataria este prin excelenta un mediu umed si, in consecinta, pardoseala trebuie sa corespunda unor exigente referitoare la rezistenta mecanica in conditii de umiditate si rezistenta la actiunea unor substante variate: grasimi sau chiar diversi acizi. In acest sens, cea mai buna alegere se materializeaza printr-o placare cu placi ceramice. Din punct de vedere cromatic, pardoseala primeste un alb ‘murdar’ sau tonuri deschise de gri, care se integreaza perfect in amenajarea realizata la cote superioare.

Citeste si:  Retete usoare, de vara

Blatul de bucatarie, asezat deasupra dulapurilor pentru depozitare este dispus sub forma literei ‘L’, prin adosare la suprafata a doi pereti adiacenti. El inglobeaza zone si functiuni diverse: zona de lucru, zona lavoarului si cea ocupata de aparatura electronica ultraperformanta.

Ca suprafata multifunctionala, deasupra blatului se prezinta o etajera, imbracata in acelasi strat metalic, ce este folosita atat ca suport, cat si pentru meritul sau de a ingloba o serie de spoturi, necesare desfasurarii in bune conditii a activitatilor culinare.
Suprafata cuprinsa intre cota blatului si cota inferioara a etajerei este acoperita cu o placare cu placute ceramice colorate cu pigment rosu. Astfel, se evidentiaza pregnant dispunerea sub forma literei ‘L’ a baltului, cat si importanta acestei culori, folosita cu generozitate in cadrul amenajarii prezentate.
Dulapurile de depozitare situate sub cota blatului de bucatarie au fronturile decorate intr-un joc al materialelor, reflexelor de lumina, al contrastelor divers-uni si chiar al iluziilor optice plin-gol. Astfel, unele usi prezinta pe suprafata exterioara placi metalice, care le acopera in totalitate si ale caror proprietati estetice, specifice metalului, accentueaza suplimentar prezenta stilului high-tech.

Citeste si:  Suport pentru lumanari

Masa nu iese nici ea din tiparele impuse de acest stil si se constituie ca o zona insulara, pozitionata in centrul bucatariei. Scaunele se prezinta ca doua accente cromatice, ca doua pete al caror alb scoate in evidenta forme extravagante ce depasesc, in combinatii, limita prezentului. Masa este luminata dintr-un plan superior, materializat intr-un dispozitiv de iluminat cu o forma exuberanta, in ton cu obiectul pe care il evidentiaza.

Pentru o viata plina de neprevazut, pentru aspiratia la simboluri inalte, pentru un design ultramodern, pentru cei care intuiesc viitorul, o bucatarie decorata in stilul ‘high-tech’ este alegerea perfecta.


4 Comentarii
  1. Bucataria high-tech este una rece si destul de impersonala dupa parerea mea. Nu as schimba niciodata pe asta bucataria mea, rustica, cu pereti cu imitatie de piatra, cu mult lemn. E foarte frumoasa si calda, primitoare

  2. haidem sa recunoastem ca toate visam la o bucatarie care sa faca totul in locul nostru, mici robotei harnici care sa ne scuteasca de grija gatitului sau spalatului de vase dupa o zi de munca. insa exista farmec si in toate astea.. putin de tot… ne aminteste de lucrurile simple dar valoroase ale vietii: avem pentru cine sa gatim si dupa cine sa facem curat in bucatarie: o familie!

  3. ce atatea discutii despre bucatarie.. este o camera necesara, care trebuie utilata cat de cat dragut, cu ce are fiecare… si atat! credeti ca barbatii schimba idei de amenajare a baii, si in special a locului de \”citit\” ziarul???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.