Budinci si sufleuri pentru copilasii de 6-12 luni

Please select a featured image for your post

Creste vazand cu ochii si deja treceti la alimentele solide? Bravo voua! Inseamna ca sunteti mari si voinicei! Mai inseamna si ca e vremea budincilor si sufleurilor cu carne si legume! Ca sa ai mai mult spor la bucatarit, aseaza-l pe bebe in scaunelul lui de activitati si ia-l cu tine in bucatarie.

Sufle de macaroane cu carne Pentru macaroanele cu carne ai nevoie de o cana de macaroane sau orice alte paste maruntite in prealabil, astfel incat sa fie numai potrivite pentru copilasul tau. Daca nu ai macaroane, poti inlocui cu lascute sau taietei de casa. Mai ai nevoie de o felie mai groasa de piept de pui, un galbenus de ou, putin lapte, putin bulion sau sos de rosii facut in casa, patrunjel verde, putin ulei.
Citeste si:  Dieta Atkins
In primul rand, fierbi pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, cu mentiunea ca nu se fierb al dente, ci se lasa sa fiarba foarte bine, chiar daca se mai imprastie cate putin. Nu uita sa pui in apa in care fierb macaroanele si putina sare si 2 stropi de ulei. O data fierte, scurgi pastele si le limpezesti bine de tot cu apa rece.
Intr-un blender, toci carnea de pui impreuna cu patrunjelul, pana obtii o pasta, pe care o amesteci cu putin ulei si o pui intr-o craticioara, la foc mic, sa se inabuseasca. Asezi macaroanele intr-un bol si torni peste galbenusul batut cu putin lapte. Daca bebe e inca foarte mic, poti folosi lapte matern sau lapte formula. Intr-un vas termorezistent, pui un strat de macaroane cu ou, apoi un strat de carne si iar un strat de macaroane cu ou. Torni peste o cescuta de suc de rosii si o dai la cuptor 15-20 de minute, fara a o lasa sa se rumeneasca foarte tare.
Citeste si:  Sufleu de branza
Budinca de gris cu lapte si branza de vaci Pentru a prepara aceasta budinca absolut savuroasa, ai nevoie de o canita de branzica de vaci, de preferat cat mai naturala, 3 galbenusuri, un pahar de lapte, 4 linguri de gris, o lingura de unt. Pentru ca budinca sa fie cat mai fina, foloseste cu incredere blenderul, in care amesteci galbenusurile si untul, pana se omogenizeaza, apoi mixezi si branza de vaci, grisul si 2 linguri din paharul cu lapte. Atentie insa cu grisul, daca folosesti un bleder si nu un mixer normal – adauga grisul putin cate putin, in etape, nu tot o data pentru ca budinca se va intari prea tare daca grisul e concentrat intr-un singur loc.
Citeste si:  Mancaruri din India: Pui Biryani
Torni compozitia intr-un bol de yena, torni peste restul de laptic din pahar si o dai la cuptor pana cand se desprinde de pe marginile vasului. In nici un caz nu o lasa sa se rumeneasca excesiv! Pont pentru sufleuri si budinci: pentru a le lega cat mai bine, poti prepara un sos bechamel varianta pentru copii, din 50 gr de unt, pe care le topesti intr-o craticioara, apoi dai craticioara la o parte si pui faina, in ploaie, amestecand in continuu pentru a nu face cocolosi, apoi pui laptele si mai lasi sa dea un colot, la foc foarte foarte mic, pana cand sosul se ingroasa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.