fbpx

Camera hainelor din dormitorul doamnelor

Ce femeie nu si-ar dori sa se plimbe, acasa la ea, printre rafturile de haine ca intr-un magazin de profil? Mai ales ca-n clipa in care alege o rochie de pe umeras, o imbraca si pleaca atfel imbracata, nu mai trebuie sa plateasca niciun ban…

Cat ar fi un sifonier de mare, niciodata nu va avea loc in el garderoba intreaga a unei femei care, cat de cat, are grija de aspectul ei vestimentar. Mai ales cand si alti membri ai familiei umbla imbracati si trebuie si ei sa-si tina toalele pe undeva. Atunci, imbracamintea doamnei va sta imprastiata si in dulapuri, lazi, la cuierul de pe hol, pe spatarele scaunelor sau unde nu te-ai astepta. Solutia pentru a aduna laolalta mai toata imbracamintea si incaltamintea o reprezinta un spatiu un pic mai mare destinat numai lor si mobilierul numit dressing. E vorba de un sistem de rafturi, tije, sertare si dulapuri care sa vina pe cel putin un intreg perete, dar preferabil ar fi pe trei pereti, in forma de U.

Citeste si:  Alarme de fum

Dac-ar fi sa trecem la inventariat toate piesele de mobilier, din toata casa, destinate doar pastrarii hainelor, am ajunge probabil la rezultatul ca ocupa mai bine de jumatate din dormitor. Si atunci, ar fi de preferat ca jumatate din dormitor s-o eliberam de obiecte pe care sa le mutam, daca se potrivesc, in locul dulapioarelor si comodelor din alte camere, iar pe acestea sa le aducem in spatiul destinat exclusiv pieselor vestimentare. Sau sa ne descotorosim de mobila care ocupa prea mult loc in comparatie cu ce poate depozita.

Dressingul trebuie conceput astfel incat sa fie cat mai practic. Ii vom exploata la maximum metrii patrati. Nu doar hainele, ci toate accesoriile si uneltele aflate in legatura cu ele ar face bine sa stea laolalta. Sa nu ne plimbam prin toata casa cand vrem sa calcam o bluza sau o fusta. Oglinda mare, de perete, masa si fierul de calcat, periile le vom tine in acelasi spatiu.

Hainele trebuie sa se arate vederii noastre atunci cand stabilim vestimentatia unei zile, nu si la vederea intregii case. Dressingul il vom masca folosind un paravan cu usa sau, mai lesne, o draperie pe toata lungimea peretelui.

Cum pastram hainele? Rochiile, sacourile, compleurile vor sta pe umerase. Ne trebuie bare pentru prins umerasele, la inaltimi diferite: de cele aflate cel mai aproape de tavan vom atarna paltoane, balonzaide, alte haine groase. Nu vom amesteca bluzele cu gecile, cand cautam o haina trebuie s-o facem intr-un raion special al ei. In functie de sezon, mutam in locurile mai accesibile hainele pe care stim ca le vom imbraca. Tijele pe care sa stea pantalonii sunt foarte practice: avem grija sa-i punem la dunga, sa nu se sifoneze, si ne vor fi la indemana sa-i imbracam. In pereti putem prinde, la tot locul, carlige sau cuiere: pentru esarfe, cravate, curele, sepci si berete.

Citeste si:  Depozitarea lucrurilor

Incaltamintea nedestinata sezonului curent si cea de ocazie va sta foate bine in cutii, neatinsa de praf. Iarasi ca sa nu stam sa scotocim, pe fata dinspre noi a cutiei putem sa scriem ce se afla inauntru: pantofi aurii de la Viena. Sau putem sa-i desenam, daca ne amuza, si nu in ultimul rand, cu tehnologia din ziua de azi, sa le lipim poza.

Lenjeria intima, tricourile, pantalonii sport le putem pastra in sertare. Evident, n-o sa ne fie de ajuns un singur sertar pentru tricouri si bluze. E o idee foarte buna sa le tinem asezate pe culori. E practic, nu vom scotoci astfel prin tot spectrul solar cand vom cauta asortarea. Dac-am stabilit ca imbracam o fusta sau niste pantaloni maro, sigur n-o sa optam pentru o bluza din gama mov – violet.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.