Cand toata familia e la dieta

Please select a featured image for your post

Sunt unele momente in care toata familia trebuie sa se mobilizeze pentru a-l sprijini pe cal aflat la ananghie. Ok, o cura de slabire sau o dieta nu e neaparat o situatie de criza maxima, insa poate deveni. Dietele tinute in familie sunt cele mai eficiente pentru a corecta obiceiurile laimentare nesanatoase ale copiilor. Cand sunt bebelusi, ii dorim cat mai pufosi si le spunem ca trebuie sa manance tot din farfurie ca sa creasca mari. Daca nu mananca sunt uneori chiar pedepsiti �nu iesi afara daca nu mananci tot�. Noi va invatam elementele cheie ale unei diete de succes, care sa ii motiveze atat pe parinti cat si pe copii.

Copiii obezi si dieta. Iin jurul varstei de 6-7 ani, parintii trebuie sa isi analizeze copilul in mod obiectiv: daca e prea slab in comparatie cu toti colegii lui, daca e grasut sau chiar obez si sa faca ceva pentru a-si aduce copilul la normalitate. Si nu e vorba aici de modul in care e privit la scoala sau de faptul ca nu ii mai gasiti haine dcat la raionul pentru adulti, ci de faptul ca un copil obez este un copil nesanatos care cel mai probabil va fi si un adult obez.

Citeste si:  Mobila transparenta

Interventia specialistilor. Pentru ca parintii nu au mereu puterea de a fi obiectivi, pediatrul si nutritionistul pot stabili cu ceritudine daca micutul este sau nu in pericol de obezitate si va va indica o dieta in concordanta cu varsta si nevoile lui. Cum parintii trebuie sa educe in primul rand prin exemplu pozitiv, o dieta tinuta in familie poate face minuni pentru toti membrii ei, fie ei grasi sau slabi. Discutia cu medicul, dupa masuratorile efective, trebuie sa fie intre 4 sau 6 ochi, respectiv mama sau ambii parinti si medicul, fara copilul care cu siguranta va protesta.

Citeste si:  Idei ingenioase pentru o baie mica

Cum il determini sa faca miscare? Cele mai eficiente diete sunt cele insotite de sport, dar daca nu vrei sa auzi cele mai inventive scuze din lume, nu ii spune copilului asta. Tot ce inseamna sport, mai ales daca e indicat de doctorul care i-a mai si interzis sa manance dulciuri, va fi refuzat din start. Daca in schimb va cumparati toti bicilete si in fiecare seara stabiliti ca toata familia iese o ora la plimbare, copilul se va supune mai usor. Chiar daca participarea e obligatorie, pastreaza un ton cald, ca sa nu priveasca plimbarea ca pe o corvoada.

Fara dezertori! Chiar daca tata are un program haotic si ii e destul de greu sa tina dieta, trebuie sa se sacrifice si sa se tina de plan. Nu purtati niciodata discutii in contradictoriu in fata copilului pentru ca nu faceti altceva decat sa va sublinati unul altuia autoritatea in ochii lui. Daca mama a spus ca nu e voie ciocolata, tata nu ii va da copilului pe ascuns. Daca tata stabileste ca toti iesim in parc, mama nu protesteaza ca incepea serialul ei preferat. Pana la urma si asta inseamna o familie: facem compromisuri unul de dragul celuilalt, ca la sfarsit toata lumea sa fie fericita.

Citeste si:  Retete de dulciuri care nu-ngrasa

Recompense. Inca de mici, copiii iubesc orice sistem pe baza de recompense. Stabiliti impreuna un target colectiv pentru familie, care sa nu fie neaparat exprimat in kilogarme, ci mai degraba sa fie focusat pe eliminarea unui obicei negativ sau ingradacinarea unuia pozitiv. De exemplu: �scopul familiei e sa rezistam la o plimbare de 15 kilometrii cu bicicletele. Daca vom reusi pana la sfarsitul lunii, mergem un weekend la munte�.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.