fbpx

Cannelloni cu pui si sos de rosii si sardine venetiene

Dintre popoarele Europei, italienii iau cele mai sanatoase mese, spun specialistii. Nu consuma carne grasa, ci in special pui si peste, mancarurile lor au multe rosii sau sos natural din ele, dintre uleiuri il folosesc pe cel de masline. Unde mai pui ca spaghetele si pizza le mananca fara paine… In bucataria italiana ne-am varat nasul de data asta.

Cannelloni cu pui si sos de rosii:

Ingrediente:
500 g piept de pui
120 g cannelloni
800 g rosii
250 g smantana sau iaurt
2 morcovi
1 ceapa
2 cepe verzi
1 ardei iute
100 ml vin alb
1 ou
50 ml ulei masline
50 g parmezan
1 legatura patrunjel
piper alb, sare.

Mod de preparare:
Cannelloni luam de la supermarket, sunt niste paste tubulare mai groase decat altele. Morcovul il dam pe razatoare, ceapa uscata o tocam, la fel si ardeiul iute, curatat de seminte. Legumele acestea le punem la calit si adaugam in tigaie rosiile, decojite si taiate cubulete, frunzele de patrunjel tocate, vinul si putina sare. Lasam tigaia pe foc zece minute.
Carnea de pui o dam prin masina de tocat, ceapa verde o tocam manual. Le amestecam cu oul bine batut, smantana (iaurtul) si parmezanul ras, punem sare si piepr alb macinat. Compozitia obtinuta o turnam, cel mai bine cu ajutorul unui cornet, in tuburile de cannelloni. Ungem o tava cu ulei de masline, punem in ea jumatate din sosul de rosii preparat in tigaie, peste care asezam pastele umplute. Deasupra lor turnam restul de sos. Tinem tava la cuptor trei sferturi de ora. Mancarea o consumam fierbinte.

Sardine venetiene

Ingrediente:
500 g sardine proaspete
300 g ceapa
ulei de masline
100 g faina
300 ml otet de vin
50 g stafide
50 g samburi de pin
3 cuisoare
100 ml vin alb
piper negru boabe, sare

Mod de preparare:
Curatam sardinele de solzi si le evisceram, le spalam si le uscam pe hartie absorbanta. Spalam stafidele in apa calda si le punem la inmuiat in vinul alb. Ceapa o taiem solzisori si o prajim in ulei incins, apoi in respectiva tigaie punem otetul, boabele de piper si cele trei cuisoare. Le lasam sa fiarba cinci minute si strecuram zeama, separand-o de ceapa.
Dam sardinele prin faina si le prajim, intr-o alta tigaie, pe ambele parti. Le punem pe o hartie care sa absoarba uleiul si le saram. Intr-un vas inalt, cum ar fi un borcan, punem un strat de sardine, unul de samburi de pin si stafide si unul de ceapa. Continuam tot asa pana ispravim ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de ceapa, apoi turnam zeama de otet pusa deoparte. (Samburii de pin, numiti si seminte de pin, sunt foarte folositi la mancarurile cu peste sau carne in Italia, China si nordul Africii.) Acoperim vasul cu un capac sau cu o folie de aluminiu si il tinem cel putin o zi la frigider. Mancam sardinele reci. Merg cu vin alb; acela in care am inmuiat stafidele nu se pune la socoteala.

Citeste si:  GăluÅŸte cu mac
2 Comentarii
  1. O reteta delicioasa!Asa este,italienii mananca foarte sanatos.Ar manca si romanii daca ar avea bani :)) Din pacate,multe familii cumpara hrana mai ieftina si fructe mai rar …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.