fbpx

Castigati spatiu in camera de baie!

Pana si barbatii au aflat ca exigenta noastra cand vizitam o casa in care n-am mai fost se indreapta in primul rand asupra camerei de baie. Si daca avem asa pretentii de la baile altora, ar fi culmea s-o neglijam pe a noastra. Sa vedem cum putem face ca baia sa para, inainte de toate, mai mare decat e, deoarece ea are ingrata misiune de a ocupa intotdeauna spatiul cel mai restrans dintr-un apartament.

Aspectul de la care pornim e: vreti o amenajare de la zero (sau o transformare radicala) a baii sau vreti ca, fara sa investiti in instalatii si instalatori, in faianta si faiantari, sa pacaliti aparentele cat de mult se poate? In ambele cazuri, regula de aur e ca baia sa fie pastrata curata ca o farmacie sau macar ca grupul sanitar al unei farmacii. Pentru indepartarea eventualei innegreli a cazii, veceului sau chiuvetei, a darelor de rugina, e bine sa ne aplecam si asupra „leacurilor babesti“: face minuni solutia numita popular vrece, obtinuta dupa prepararea sapunului de casa, in cazan.

Citeste si:  Umbra si racoare in locuinta ta

O oglinda mare e absolut necesara pentru a da senzatie de spatios. Clasica etajera de sub ea, cu sapun si sapuniera, periute si paste de dinti, deodorante, nu-si are rostul. Un dulapior (avand culoarea apropiata de aceea a mediului ambiental) sau un raft suspendat rezolva depozitarea lor, pe un perete accesibil celor care utilizeaza chiuveta. De asemenea, si produsele necesare imbaierii pot sta frumos pe un perete de langa cada, si nu pe marginile ei, creand senzatia de dezordine. Daca sunteti dispuse la innoiri radicale, renuntati la vechea chiuveta, cu ditamai piciorul, in locul uneia suspendate. Locul pe care-l ocupa acel picior va fi astfel castigat de dulapiorul cu ustensile.

Citeste si:  Curatirea baii

Senzatia spatiului marit se creeaza cu ajutorul culorilor deschise. Alegeti faianta ori vopsea lavabila vernil sau bleu (acestea fiind culori asociate cu ale apei), alba, bej, roz, compacte sau in combinatii, iar tavanul sa fie alb. Daca optati pentru doua culori dispuse in dungi, sa fie neaparat verticale. E ca-n cazul unei camasi purtate de un om: dungile verticale il arata mai inalt. Prosoapele, halatele sa aiba fiecare carligul sau; prinderea a doua-trei pe un singur carlig reprezinta suparatoarea imagine a unor lucruri inghesuite. Nu depozitati in baie sosete sau haine care-si asteapta randul la spalat. Apropo: masina de spalat, daca vreti sa ocupe un spatiu care nu-i confera multe grade de libertate, alegeti-o cu capac, si nu cu usa laterala.

Daca aveti cabina de dus, si nu cada, peretii ei trebuie sa fie transparenti; cei opaci reteaza din campul vizual. Perdeaua de dus si covorasul sa aiba si ele nuante deschise. Cada nu-i obligatoriu sa fie mare si mascata. Poate fi cu trei laturi si pusa pe colt, poate fi una cu picioare, si astfel mai castigati ceva suprafata in beneficiul podelei.

Dupa ce-ati facut toate astea, sau macar o parte din ele, nu uitati sa verificati dac-ati inchis robinetele!

Un comentariu
  1. Ador articolele despre amenajarea unei camere, a unei locuinte. Ideile sunt foarte usor de pus in practica. Sigur o sa aplic si eu o parte dintre ele chiar la baia mea ce urmeaza a fi amenajata. Mi-ar placea sa descoper si alte idei de ,,castigare a spatiului\’\’ si in alte camere ( bucatarie, dormitor, sufragerie). Si daca mai toata lumea ,,vaneaza spatiu\’\’ intr-un apartament nu ar fi rau sa ne dati cateva idei si despre transformarea balconului intr-o camera confortabila de a savura dimineata cafeaua sau, stiu eu , de a servi masa . Daca ne puteti,, lumina\’\’ in acest domeniu asteptam cu nerabdare articolele dv. Multumim ca cineva se mai gandeste si la cei nescoliti in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.