fbpx

Ce nu stiai despre banane

Please select a featured image for your post

Au trecut de mult vremurile in care bananele erau considerate o raritate si ne bucuram de le ca de ceva foarte exotic. Acum le gasim la orice alimentara de cartier, asa ca poate nu le mai acordam importanta cuvenita. Bananele sau nu, bananele sunt foarte importante pentru o dieta echilibrata, oferindu-ne foarte multe avantaje, mai multe decat ne-am inchipui.

Bananele amelioreaza ulcerul. Gastrita si ulcerul sunt boli ale civilizatiei si deci marea majoritate a femeilor moderne se confrunta cu ele. Bananele ar trebui sa fie de nelipsit din dieta suferindelor de ulcer pentru ca atenueaza arsurile la stomac si refluxul gastric. Bananele au un dublu efect pentru ameliorarea ulcerului; in primul rand stimuleaza secretia mucoasei stomacale, care protejeaza astfel peretii delicati si iritati ai stomacului de acidul care ii raneste; in al doilea rand, bananele sunt o sursa importanta de substante care lupta cu bacteriile anaerobe care cauzeaza gastrita si ulcerul. Pentru cardiaci este foarte indicat laptele cu banane, fara nici un fel de indulcitori, dupa ficare masa si seara inainte de culcare.

Citeste si:  Economie la curent
Bananele ajuta cardiacii. Stiati ca bananele sunt una dintre cele mai importante surse de potasiu? Ei bine, sunt, iar potasiun continut de ele ajuta foarte mult cardiacii, pentru ca mentin tensiunea arteriala si ajuta la functionarea normala a inimii. Nutritionistii ii consiliaza pe cardiaci sa consume o banana zilnic, pentru ca o banana de dimensiune medie contine in jur de 460 mg de potasiu, care este atat de benefic si numai 1 mg de clorura de sodiu. Bananele ne ajuta sa mentinem nivelul tensiunii arteriale, sa scadem nivelul colesterolului si a nivelului stressului la nivelul inimii.Alaturi de potasiu, bananele contin si foarte multa vitamina B6 (o banana contine cam 35% din doza zilnica recomandata de vitamina B6), asa ca bananele ar trebui sa faca parta din dieta vegetarienilor, pentru a preveni diverse carente, intrucat carnea este una intre cele mai importante surse de vitamine B. Bananele ne ajuta sa ne mentinem si starea de bine pentru ca vitamina B6 este elementul esential care produce serotonina si dopamina, ambele substante fiind neurotransmitenti care regleaza starile emotionale si metabolismul.

Citeste si:  Linoleumul, din nou la moda
Bananele si metabolismul. Daca tot a venit vorba de metabolism, bananele ajuta la facilitarea arderilor si la realizarea tranzitului intestinal. Bananele ajuta atat in cazul constipatiei cat si in cazul diareei, pentru ca reface stocul de potasium, primul care se pierde atunci cand avem diaree. Bananele sunt bigate in pectina, o fibra solubila naturala, care faciliteaza tranzitul intestinal si ne ajuta atunci cand suntem constipate. Bananele sunt mai indicate decat orice alt laxativ sintetic pentru ca regleaza tranzitul intestinal in mod natural, fara a creea dependenta.

Nu in ultimul rand, bananele sunt un desrt minunat, care insa nu ataca nivelul de zahar din organism. Astfel ca bananele pot fi consumate cu incredere si de catre diabetici, pentru ca nu doar ca nu ridica nivelul de zahar din sange ci dimpotriva, ajuta la echilibrarea lui atunci cand valorile sunt prea crescute. Bananele pot fi consumate ca atare sau caramelizate, iar pentru un desert deosebit puteti incarca sa incghetati o banana trecuta prin blender, va fi o inghetata naturala si sanatoasa.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.