Ce puteti face cu o oglinda sparta

S-a spart, nenorocita. O varianta e sa numarati cioburile si sa socotiti cati ani de ghinion vor urma. Alta ar fi sa lasati superstitiile pentru cine vrea sa-si aduca paguba in casa si sa va ganditi cum ati putea folosi cioburile la ceva frumos. Variante exista, trebuie doar sa aveti imaginatie si un pic de chef de mesterit.

Depinde mult de cantitatea de cioburi pe care le aveti la dispozitie si de dimensiunea acestora. Eu, de exemplu, cunosc pe cineva, student la vremea respectiva, care nici n-a asteptat sa i se sparga oglinda. S-a dus la o geamgerie si a facut rost de o plasa plina cu resturi de oglinda. Le-a mai spart si el si a facut din ele, la camin, una dintre cele mai frumoase oglinzi de toaleta pe care le-am vazut vreodata. Principiul, in linii mari, ar fi urmatorul: cioburile se lipesc direct pe peretele baii – daca suprafata acestuia o permite – de exemplu cand este acoperit cu gresie. Se poate folosi super-glue sau un alt adeziv de mare putere, precum cel folosit pentru polistirenul expandat in constructii (o sa va invete vanzatorul de la magazin daca ii explicati despre ce e vorba). Ciobul cel mai mare se asaza in mijlocul „viitoarei oglinzi”, acolo unde cade privirea in mod normal. In jurul lui, la distante de 0,5 – 1 centimetri, se asaza celelalte cioburi, dinspre cele mai mari spre cele mai mici. Forma depinde de gusturile voastre – mie de exemplu mi-a placut un aranjament „splash”, fara geometrie – are cele mai mari sanse de succes. Dar, in functie de abilitatile voastre artistice, cioburile pot alcatui dreptunghiuri, romburi, cercuri sau chiar inimioare, fluturasi, soricei sau mai stiu eu ce alte asemenea forme.

Citeste si:  Florile de gradina ale bunicii

Atentie insa: pe parcursul operatiunii, folositi obligatoriu manusi, pentru ca nu e nevoie sa o luati pe urmele Mesterului Manole si sa sacrificati pielea degetelor pentru buna realizare a operei! Si ar fi bine ca, inainte de a le lipi, sa slefuiti muchiile cioburilor cu o gresie de bucatarie (din acelea folosite pentru ascutitul cutitelor). Iar daca vreti sa faramitati cioburile de oglinda mai mult decat sunt ele deja sparte, nu dati cu ciocanul direct in oglinda! Introduceti oglinda intr-o punga de hartie si peste punga puneti un prosop inainte de a va apuca de distrus. In felul acesta, veti evita ciobirea nedorita a muchiilor si aparitia cioburilor de foarte mici dimensiuni in care v-ati putea intepa mai apoi ca in niste ace.

Citeste si:  Ciocolata de casa

foto

O alta varianta relativ usor de realizat este invelirea in cioburi de oglinda a usii de la camera. Este o solutie minunata pentru camerele in care masuta de toaleta nu a mai avut loc, dar si pentru acelea dintre voi care vor sa dea un aspect vintage spatiului locuibil. Am gasit o asemenea oglinda pe www.apartmenttherapy.com si, dupa cum vedeti, nu doar ca arata foarte bine, dar este si ieftin si usor de realizat. Tot ce va trebuie este fosta oglinda si niste superglue, cu conditia ca usa camerei sa aiba o suprafata plana (usile din camin sau usile vechi de apartament se incadreaza). Respectand recomandarile pe care vi le-am dat anterior, va puteti apuca de treaba.

Citeste si:  Redecorare dormitor in 5 pasi

foto

Cand va simtiti in maxim de forma, puteti incerca sa realizati chiar o asemenea oglinda de perete, precum cea facuta de meseriasul de pe www.potholesandpantyhose.com. Amplasata pe peretele opus ferestrelor si eventual cu niste glastre de flori in fata, va avea un efect devastator asupra musafirilor. In plus fata de ce v-am spus inainte, va mai trebuie un suport de circa 1 x 1,5 metri, poate sa fie din placaj sau, si mai elegant, din plastic de tip plexiglas (il gasiti usor si e ieftin, se foloseste mai ales la garduri de curte) si cateva dibluri cu care sa prindeti suportul pe perete. Dupa care, cu rabdare, va apucati si lipiti cioburile! Spor la treaba!


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.