Cea mai curata bucatarie

Please select a featured image for your post

S-au dus vremurile in care se considera ca locul femeilor este la cratita, insa bucataria in sine ramane o parte foarte importanta a casei. Fie ca gatesti mancaruri sofisticate, fie ca e vorba numai de cartofi prajiti si ochiuri de ou, bucataria trebuie sa fie mereu curata si igienizata, pentru ca mancarea intra in contact cu ustensilele, mobilierul, apartura. Stim ca pentru multe femei timpul pe care il petrec in bucatarie trebuie sa fie cat mai scurt, asa ca va oferim cateva ponturi pentru a avea o bucatarie luna si bec fara a va bate foarte mult capul cu asta.

Insecte, microbi, bacterii. Suna urat, stiu, insa si in bucatarie pot sa misune musafiri nedoriti, la fel ca in restul casei. Chiar daca pe timpul verii bacteriile dunt mai putin periculoase pentru ca razele soarelui aproape ca le anihileaza, ele se formeaza mai repede atunci cand lasam alimente perisabile in bucatarie, neacoperite, chiar si pentru o perioada scurta de timp. O solutie foarte buna este sa aerisesti cat de des bucataria, pentru ca aerul curat inhiba dezvoltarea bacteriilor. Deschiderea geamului poate sa devina insa problematica pe timpul verii, cand sunt foarte multe insecte, asa ca e indicat sa iti montezi o sita pentru muste si tantari.

Citeste si:  Retete cu fructe de sezon
Pe timpul verii sunt la fel de nocivi si gandacii de buctarie, care umbla pe resturile alimentare si apoi contamineaza mancarea sanatoasa cu bacterii si virusi. Solutia este ca intr-o dimineata, inainte sa pleci la birou, sa faci o mini dezinsectie cu un spray de insecte puternic si apoi sa lasi geamurile deschise pentru ca la intoarcere sa nu se mai simta mirosul insecticidului. Moliile alimentare sunt si ele mai multe in timpul verii, mai ales ca fructele si legumele sunt foarte usor perisabile in acest anotimp. O solutie buna sunt capcanele pentru molii, pe care le lipiti pe usa de la camara sau dulapul din bucatarie si care va scapa de molii in cel mai scurt timp si fara effort.Detergent, dezinfectant, igiena. Acestea sunt cele 3 elemente cheie pentru o bucatarie cat mai curata. Nu lasa vase nespalate in hcuiveta pe timpul verii, pentru ca sunt o sursa de microbi. Mai ales dupa ce gatesti carne cruda, spala foarte bine cutitele si ustensilele cu care ai lucrat, inclusiv blatul mesei. O data pe saptamana schimba buretele de slapat vase, pentru ca este o adevarata sursa de microbi atunci cand este lasat mai mult timp si incep sa se acumuleze bacteriile. Daca ti se pare ca buretele de vase nu este inca de aruncat dar ai vrea totusi sa il dezinfectezi, poti sa il pui 1 min in cuptorul cu microunde, pentru a-l steriliza.

Citeste si:  Salate de vara
Frigiderul. Pentru c de multe ori umblam la frigider fara a fi spalati pe maini sau in timp ce gatim si lucram cu carne cruda sau alte alimente care contim microbi avem nevoie de ingrediente din frigider, usa si manerul frigiderului ajung sa fie unele dintre cele mai murdare locuri din bucatarie. Solutia este foarte simpla: trebuie sa aveti tot timpul la indemana o solutie de curatare spray, pentru a curata rapid frigiderul.

Citeste si:  Totul despre orhidee
Pentru curatenia rapida in bucatarie sunt foarte indicate si servetelele deja imbibate cu dezinfectant, care nu doar curata sar si igienizeaza rapid toate suprafetele din bucatarie. Pentru a elimina sursele de microbi este foarte bine sa schimbi foarte frecvent prosoapele de bucatarie, pentru ca si acestea acumuleaza foarte multe bacterii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.