Chiftelute de vinete si supa de porumb

Chiftelute de vinete cu telemea
Ingrediente: doua vinete, doua, trei felii de paine, o lingura jumatate de faina, trei-patru catei de usturoi, o ceapa (de marime medie), un ou, sare, piper, marar, doua linguri de ulei

Mod de preparare
Se coc vinetele, se toaca marunt si se amesteca apoi cu feliile de paine pe care le inmoi in prealabil in lapte si le storci. Se adauga acestei compozitii ceapa, tocata foarte marunt si calita in ulei de masline. Se amesteca bine, dupa care se adauga oul, doua linguri de ulei, faina, sare dupa gust, mararul tocat si piperul. Se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se formeaza ciftelute mici, care se trec prin faina si se prajesc in ulei sau in unt. Se servesc calde, cu telemea rasa sau cu sos de rosii picant. Pofta buna!
Supa de porumb verde

Citeste si:  Retete de toamna - galuste cu prune

Ingrediente: sase stiuleti de porumb, trei morcovi, trei cepe, telina, o legatura de patrunjel, doua pahare de lapte, o lingura de unt, o lingura de faina, un ou, sare, marar tocat

Mod de preparare:
Dupa ce cureti boabele de porumb de pe coceni, acestia din urma se fierb in 5 litri de apa alaturi de ceapa, morcov si telina. Zarzavaturile sunt tocate marunt. Le lasi la fiert aproximativ o ora, strecori zeama si o pui din nou la fiert o jumatate de ora, alaturi de boabele de porumb. Strecori din nou, pisezi boabele si mai pui la fiert inca cinci, zece minute, dupa care adaugi faina amestecata cu laptele si untul inainte. Dupa ce da in clocot, se adauga sare si piper dupa gust si un ou. Pofta buna!

Citeste si:  Cartofii, deliciul mancarurilor

Clatite cu maruntaie
Ingrediente
Pentru clatite: un pahar de lapte, doua oua, o jumatate de litru apa minerala, o lingurita de zahar, o cana de faina, un praf de sare, ulei
Pentru umplutura: ficat, inima si rinichi de porc, 200 grame de ciuperci, doua cepe, doua oua, trei linguri suc de rosii, sare, piper, cascaval, smantana
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru clatite, se toarna cate o cescuta in tigaia cu ulei incins, dupa care se lasa la racit pe un platou.
Maruntaiele porcului se fierb bine si apoi se toaca. Se toaca si ciupercile, ceapa, se adauga peste ficat, inima si rinichi si se amesteca bine, dupa care pui oul, sucul de rosii, sare si piper dupa gust. Se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Se pune cate o lingura din aceasta umplutura pe fiecare clatita, se prinde cu scobitori si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se rade cascaval, se toarna smantana si se baga la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!

Citeste si:  Cat mai multe Craciunuri cu el: bradul la ghiveci

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.