Chiftelute suedeze si „ciupercute” turcesti

Chiftelute suedeze (reteta traditionala suedeza)

Ingrediente:
* 3 – 4 cartofi de marime medie
* 1 cub Knorr de legume
* 1 cana migdale macinate
* 4 linguri de seminte de in
* sare si piper
* 1 ceapa de dimensiune medie, tocata
* 4 – 5 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Pune cartofii la fiert intr-o cratita de marime medie si adauga cubul de legume. Fierbe-i pana cand se inmoaie, apoi scurge-i de apa; nu uita sa pastrezi cateva linguri din supa de cartofi pentru sos. Striveste cartofii ca pentru piure si lasa-i sa se raceasca.
Intre timp, incinge ulei in tigaie si adauga ceapa, pe care prajeste-o pana prinde o culoare aurie.

Citeste si:  Supa-crema de avocado si pizza cu blat de conopida

Pune semintele de in intr-un castron mic si adaugă ¼ cana de apa fierbinte. Lasa-le 10 minute pentru ca semintele sa absoarba apa.
Dupa ce s-au racit cartofii, adauga semintele ude de in, ¼ cana de apa rece, migdalele si ceapa. Adauga sare si piper dupa gust. Amesteca, apoi, bine toate ingredientele, dupa care formeaza, din compozitia obtinuta, bilute un pic mai mici decat chiftelutele traditionale romanesti. Incalzeste uleiul de masline in tigaie, si prajeste-le pana cand prind o culoare aramie pe toate partile. Pune, apoi, toate chiftelutele intr-un vas pentru gatit si fierbe-le la foc mediu aproximativ 20 de secunde.

Citeste si:  Decorare dormitor adolescent

Intre timp, poti prepara un sos vegetarian, pe care il poti turna peste chiftelute si, pentru a se lega, le mai poti tine pe foc alte maximum 20 de minute.

Ciupercute (prajitura traditionala turceasca)

Ingrediente:
* 125 grame de unt nesarat
* 1/2 cana de zahar
* 1 ou
* 1 lingurita esenta de vanilie
* 1/2 pahar cu amidon de porumb
* 1/2 ceasca de faina
* 1 lingurita de praf de copt
* 4 linguri de cacao

Mod de preparare:
Amesteca zaharul cu untul pana cand obtii o crema, apoi adauga oul, esenta de vanilie si amidonul de porumb si framanta aluatul rezultat cu mana. Adauga, treptat, faina si praful de copt, pentru a nu se forma cocoloase. Lasa aluatul 5 minute, dupa care formeaza mingiute de marimea unor castane.

Citeste si:  Coltunasi de pui cu spanac si prajitura cu cirese

Pe o tava, pune hartie pentru copt si aranjeaza „ciupercutele” pe ea.
Intr-un alt castron mic, pune cacao si, intr-un altul, apa. Ia o sticla goala, inmoaie-i gatul in apa, apoi in cacao si preseaz-o cu gura in jos pe fiecare mingiuta. Asa vei reusi sa redai forma de ciupercuta.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade si apoi coace ciupercutele pentru aproximativ 25 de minute.
Le poti servi cu toping de ciocolata sau cu jeleu de fructe.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.