Chilindron de pui

Este un fel de mancare spaniol ce se consuma foarte frecvent in regiunile Aragon si Navarra, usor de facut, potrivit pentru sezonul estival.

Ingrediente:

1 pui de aproximativ 1,5 kilograme (se pot folosi si piept dezosat sau pulpe, dupa preferinte).
100 de grame de jambon de Serrano (poate fi inlocuit cu prosciutto).
6 ardei grasi (pentru un aspect mai apetisant, ar fi preferabil sa fie de culori diferite).
1 ceapa.
5 catei de usturoi.
1 legatura de patrunjel.
4 rosii.
5 linguri de ulei de masline.
Sare.
Piper negru.
250 de ml de vin rosu sec.

Citeste si:  Draperii de dormitor

Spalati puiul in apa rece si lasati-l sa se scurga bine. Taiati-l in opt bucati. Taiati jambonul si ardeii grasi in felii subtiri si lungi. Puneti aceste ingrediente separat.

Taiati ceapa si usturoiul in bucatele mici. Curatati rosiile de pielite, indepartati semintele si taiati-le marunt. Incingeti 4 linguri de ulei de masline si adaugati ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi. Lasati-le pe foc pana cand incep sa se rumeaneasca. Adaugati patrunjelul taiat si rosiile cu sare si piper. Lasati vasul pe foc timp de 10 minute.

Citeste si:  Paste bolognese

Intr-un vas mai incapator, preferabil de teflon, puneti jambonul si carnea de pui, intr-o lingura de ulei. Lasati-le sa se rumeneasca usor. Adaugati si ardeiul gras, usturoiul ramas si amestecul de mai sus (ceapa, rosii, usturoi).

Condimentati totul cu sare si piper, turnati si vinul rosu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati-l la foc mediu timp de o ora, amestecand din cand in cand. Cand e gata, adaugati si cateva frunze de patrunjel proaspat.

Citeste si:  Dulapiorul cu medicamente

Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.