Ciolan de porc cu piure de mazare galbena si varza murata

Anotimpul rece s-a cam instalat si trecerea se simte si in bucatarie. Trecem de la salate la traditionalul ciolan de porc. De data aceasta, in varianta lui germana. O abatere din cand in cand ne mai permitem si noi. Nicio grija, saptamana viitoare revenim la frunze.

Ingrediente:
2 kg de ciolan impartit in bucati de cate 500 de grame.
Piper boabe, dupa gust.
Cuisoare, dupa gust.
Frunza de dafin.
1 ceapa mare.
Zahar.
Sare.

Pentru piure:
400-500 de grame de mazare galbena.
¾ litri de apa.
Sare.
1 ceapa.
40 de grame de unt.

Citeste si:  Senzualitatea contrastelor in livingul tau

Pentru varza murata
1 ceapa.
3 linguri de untura.
500 grame de varza murata.
5 boabe de ienupar.
Frunze de dafin.
Sare.
Piper.
Zahar.
100 ml de vin alb.
100 de ml de apa sau supa.

Spalati bucatile de ciolan si lasati-le sa se usuce. Luati condimentele, ceapa taiata marunt si o lingurita de zahar si puneti-le pe foc in apa usor sarata, impreuna cu ciolanul. Focul trebuie sa fie foarte mic. Lasati vasul pe foc timp de 2-3 ore.

Citeste si:  Iluminare bucatarie

Pentru piureul de mazare, lasati boabele in apa pana cand se inmoaie. In aceeasi apa, puneti-le la fiert, dupa ce au dat in clocot, la flacara mica, timp de o ora si 30 de minute. Cand sunt gata, zdrobiti boabele si adaugati sare. Rumeniti usor ceapa in unt si turnati-o peste piure.

Pentru garnitura de varza murata, curatati ceapa si taiati-o pestisori. Apoi caliti-o in untura. Taiati varza murata si puneti-o impreuna cu ceapa si restul de condimente peste ciolan. Si acum puteti pune putin zahar. Nu o lasati prea mult pe foc. La sfarsit puteti adauga si vinul.

Citeste si:  Decorarea casei in stil asiatic

Ciolanul cu varza si piure se servesc pe o farfurie incalzita in prealabil. Merg de minune cu o bere germana, de preferinta nefiltrata. Sau cu un schnapps din seminte de chimen.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.