Ciorba cu perisoare de peste si dovlecei umpluti

Nu neaparat in aceasta combinatie trebuie sa gatiti felul intai si felul doi ale aceleiasi mese. Ambele contin carne tocata, desi dupa unii pestele nu inseamna carne. Inclusiv dupa biserica: dezlegari la peste se dau, dar ati pomenit dezlegare la porc?

Ciorba cu perisoare de peste

Ingrediente:
1,5 kg peste mare
100 g orez
o legatura de morcovi
telina, radacina de patrunjel
2 cepe
2 oua
o jumatate de paine alba
100 g faina
100 g bulion
ulei
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
1 l bors
sare, piper

Mod de preparare:
Pestele trebuie sufficient de mare incat sa poata fi dezosat complet. Ii punem deoparte capul si coada. Daca nu avem asa ceva, putem sa cumparam separat 1 kg de file de peste si 0,5 kg de capete sau cozi. Capul pestelui si coada, eventual si oasele, le punem sa fiarba la foc mic, circa 30 de minute. In alta oala, punem tot la fiert, cu sare, morcovii, radacina de patrunjel si telina tocate marunt. In oala in care fierb legumele, strecuram zeama de la capetele de peste, adaugand bulionul, orezul si putin ulei.

Citeste si:  Calitatile bicarbonatului

Carnea de peste se toaca, amestecandu-se cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, cu ouale, mararul tocat marunt, sare si piper. Perisoarele obtinute din aceasta compozitie se tavalesc prin faina, sa nu ni se lipeasca de mana, si se scutura bine. Se pun sa fiarba in oala clocotita pret de maximum 15 minute. Catre finalul operatiunii, adaugam borsul, fiert deja in alta oala, iar dupa ce am stins focul azvarlim in ciorba si patrunjelul tocat.

Citeste si:  Aranjarea camerei in care se cineaza

Dovlecei umpluti
Ingrediente:
10 dovlecei potriviti
500 g carne vita, porc sau amestec
100 g orez
2 cepe
o legatura de marar
o legatura de patrunjel
500 g rosii
2 linguri faina
250 g bulion
sare, piper
smantana dupa gust.

Mod de preparare
Ceapa tocata se caleste in ulei putin, dupa care, cu ulei cu tot, o amestecam cu carnea data prin masina de tocat. Compozitia o amestecam si cu orezul, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust si o canuta de apa.

Citeste si:  Cum scoti petele de miere

Dovleceii, taiati in doua transversal, se scobesc de miez cu o lingurita si se umplu cu tocatura, acoperindu-se cu niste calote taiate din rosii sau cu jumatati de rosii cherry. Intr-o cratita in care am pus bulionul amestecat cu apa, asezam dovleceii unul langa altul, cu rosia in sus, astfel incat sa fie acoperiti de sos. Ii acoperim si cu un capac si ii lasam sa fiarba circa o ora. Catre final, amestecam separat cateva linguri extrase din sos cu doua linguri de faina, apoi raspandim acest amestec in tot sosul din cratita. Cand e gata, punem patrunjelul tocat. De la portia de dovlecei umpluti nu poate lipsi smantana.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.