Ciorba de castraveti si mere umplute cu pui

Inca e cald, inca am face bine daca am evita gradele Celsius provenite si de la aragaz. O idee mai fericita decat cea pe care ne-au dat-o vecinii nostri din sud nici ca puteam gasi. O ciorba pe care nu doar ca o mancam rece, dar nu folosim absolut nicio sursa de caldura cand o gatim. O ciorba nefiarta: desigur, de castraveti. La felul doi, ne-am gandit bine. Nu vom manca puiul crud.

Ciorba bulgareasca de castraveti

Ingrediente:
750 g castraveti
500 g iaurt
250 ml apa
3-4 catei de usturoi
marar, patrunjel
sare, piper.

Citeste si:  De ce in dungi?

Mod de preparare:
Castravetii ii curatam de coaja, ii taiem bucati ceva mai mici decat cartofii pentru ciorba, ii punem intr-un castron mare, ii saram si ii lasam acolo pret de o ora. Avem suficient timp sa preparam o compozitie: iaurtul il batem cu apa, cu usturoiul bine pisat, verdeata tocata foarte marunt, piper macinat si, eventual, sare. Zeama aceasta o turnam peste castravetii din castron, fara sa o scurgem pe cea lasata de ei.

Mere umplute cu piept de pui

Ingrediente:
10 mere mijlocii
500 g piept de pui
80 g unt
o lingura de faina
o lingura de zahar
sare.

Citeste si:  Ce nuante sa aleg pentru casa mea?

Mod de preparare:
Carnea se prajeÅŸte in jumatate din cantitatea de unt. Cum incepe sa se rumenesca, punem o ceasca de apa si un praf de sare si lasam sa fiarba inabusit pana scade tot lichidul. Trecem carnea prin masina de tocat si ii mai punem sare.

Spalam merele, le facem cate un capacel, indepartand coada, apoi, cu o lingurita, scoatem cat mai mult din miez. Le umplem cu carnea tocata si le punem intr-o cratita, evident, cu scobitura in sus.

Citeste si:  Ce nu stiai despre banane

Zaharul il caramelizam putin (il punem pe foc intr-o craticioara pana ce prinde culoarea aramie) si il stingem cu o ceasca de apa. In alta craticioara punem pe foc untul ramas. Cand se incinge, adaugam lingura de faina, mestecam si stingem cu siropul de zahar ars. Dupa cateva clocote, turnam compozitia peste merele din cratita. Le bagam apoi la cuptor, la foc potrivit, unde le tinem pana cand observam ca merele s-au inmuiat. Le mancam calde.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.