fbpx

Ciorba de dovlecei cu orez, macaroane vanatoresti si sarmale in foi de sfecla

Ciorba de dovlecei cu orez

Ingrediente: 1 litru apa, 500 gr dovlecei, 3 morcovi, 2 linguri de orez, o lingura de ulei de masline, 100 ml iaurt, marar, sare, piper alb

Mod de preparare
Se curata morcovii si dovleceii, apoi se taie dovleceii cubulete, iar morcovii se dau pe razatoare. Morcovii si orezul se pun la fiert circa un sfert de ora, 20 de minute, dupa care se adauga dovleceii, inca 15 minute. La final se adauga uleiul si verdeata, sare si piper – dupa gust – se da in clocot, iar dupa ce ai stins focul, se acreste cu iaurt. Se orneaza cu patrunjel verde. Pofta buna!
Sarmale cu urda in frunze de sfecla

Ingrediente:
1,5 kg urda, 400 gr orez, 5 legaturi ceapa verde, 5 morcovi, 3 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 3 legaturi loboda, oregano, piper, sare, frunze de sfecla sau fasolica.

Mod de preparare
Se oparesc frunzele de sfecla in apa cu sare cateva minute, se scot si se lasa pe o farfurie sa se scurga, circa o ora jumate, doua. Se amesteca urda cu orezul fiert, ceapa tocata marunt, morcovul ras, verdeata tocata, de asemenea, sare, piper, oregano, pana se obtine o pasta omogena. Se infasoara apoi in frunzele de sfecla si se pun la fiert in apa clocotita. La sfarsit, adaugi putin bors, opresti focul si le bagi la cuptor circa o jumatate de ora. Pofta buna!

Macaroane cu sos vanatoresc

Ingrediente: Muschi de porc mistret, de iepure sau de caprioara, o punga de macaroane, 7 morcovi, 3 radacini de patrunjel, foi de dafin, o lingurita de otet, 5 linguri de smantana, sare, piper.

Citeste si:  Mamaliga cu ciuperci la cuptor si lasagna cu vinete si ardei copti

Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert in apa clocotita, alaturi de foile de dafin si de zarzavaturi. Dupa ce au fiert, se scot zarzavaturile si se dau pe razatoare. Il rumenesti apoi in unt, adaugi zeama de la carnea fiarta si le lasi sa dea de cateva ori in clocot. Adaugi carnea, sarea, piperul, adaugi smantana si inca doua-trei foi de dafin. La sfarsit, adaugi otetul. Macaroanele se fierb in apa cu o lingurita de sare, se strecoara si se asaza pe farfurie, alaturi de sosul vanatoresc. Pofta buna!

Tarta cu vinete, rosii si cascaval

Citeste si:  Ca in Olanda: omleta cu paine, oua cu sos de mustar si pui in sos de rosii

Ingrediente: 150 grame faina, 75 grame unt, sare, piper, 2 vinete, 3 rosii, 200 grame cascaval, ulei.
Mod de preparare:
Se amesteca bine faina cu untul, un praf de sare, piper si putina apa. Apoi se lasa aluatul sa se dospeasca timp de o ora jumate, doua. Se spala vinetele, se taie rondele si se frig pe gratar. Se taie si rosiile felii si 150 de grame de cascaval. Se intinde aluatul pe o forma de tarta, pe care o ungi inainte cu unt, se presara cascavalul razuit, jumatate din cantitatea de vinete, jumatate din rosiile si cascavalul taiate felii, sare si piper. Apoi, o iei de la capat, cu inca un strat. Se baga la cuptor, o jumatate de ora. Pofta buna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.