Ciorba de fasole cu curcan afumat

Este delicioasa, plina de fibre, perfecta pentru o seara rece, de iarna. Va recomand sa folositi oala cu presiune pentru a scurta timpul de fierbere si sa optati pentru pulpe afumate de curcan.

Puteti s-o preparati si in alt vas, dar va trebui sa turnati cand si cand apa, pentru ca va seca. Cantitatile sunt pentru 8 portii.
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline extravirgin
1 ceapa mare tocata marunt
2 morcovi tocati marunt
1 tulpina de telina tocata
O jumatate de cana de patrunjel tocat
4 catei de usturoi pisati
500 de grame de pulpa afumata de curcan
8 cani de apa
3 frunze de dafin
2 cani de fasole neagra, boabe
Sare si piper proaspat macinat

Citeste si:  Cum scoti petele de miere

Puneti uleiul de masline, ceapa, morcovul, telina si patrunjelul si caliti pana cand se inmoaie, cam 10 minute. Adaugati usturoiul si mai lasati un minut. Turnati totul in oala cu presiune, adaugati apa, dafin, fasolea, carnea de curcan si piperul si lasati sa dea un clocot. Inchideti apoi oala si lasati-o la flacara mica aproximativ o ora. Inchideti focul si asteptati sa iasa aburul. Dupa aceea, indepartati capacul si lasati deoparte. Scoateti foile de dafin si carnea de curcan. Indepartati osul si taiati-o bucatele.

Citeste si:  Retete de dulciuri pentru copii de 6-12 luni (partea II)

Daca vreti, puteti pune supa la blender, dar pentru putin timp, in asa fel incat sa nu fie totusi omogena. Puneti apoi carnea la loc, potriviti de sare (e posibil ca si carnea sa fi lasat sare) si serviti in boluri. Adaugati patrunjel proaspat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.