Ciorba de fasole cu sfecla si pui aromat pe pat de linte

Despre chemarea omului de a-si dormi somnul de veci in sanul naturii s-au scris atatea opere, numite elegii. Si puiul de gaina poate avea aceeasi soarta, doar ca la el intervine o problema, nu putem spune ca va dormi pentru vecie, ci infinit mai putin, depinde de cat suntem noi de flamanzi. Puiului nostru ii pregatim un pat din elemente vegetale mai mediteraneene decat au avut baciul moldovean si Toma Alimos.

Ciorba de fasole cu sfecla

Ingrediente:
250 g fasole boabe
500 g sfecla rosie
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina de telina
2 foi de dafin
100 ml bulion
1 legatura patrunjel verde
otet, ulei
piper boabe, sare.

Citeste si:  Feng Shui - sfaturi pentru o viata prospera

Mod de preparare:
Fasolea o tinem o noapte la inmuiat in apa rece, apoi o fierbem schimband de doua ori apa. Separat fierbem sfecla data pe razatoare, punand de la inceput in apa sare, boabele de piper, otet si foile de dafin. Dupa 20 de minute adugam ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, date pe razatoare sau tocate. Le lasam sa fiarba impreuna alte 20 de minute si facem jonctiunea intre cele doua oale, inclusiv cu zeama in care au fiert fasolea si sfecla. Turnam uleiul si bulionul si mai lasam 10 minute la fiert. Potrivim de sare, daca e cazul, iar dupa ce am stins focul punem frunzele de patrunjel tocate.

Citeste si:  Cum sa decorezi casa pentru petrecerea de Craciun

Piept de pui aromat pe pat de linte

Ingrediente:
Pentru friptura:
500 g piept de pui
1 portocala
2 catei de usturoi
1 lingura miere
1 lingurita oregano
ardei iute
100 ml ulei
piper, sare.
Pentru salata de linte:
400 g linte
200 g rosii cherry
50 g mu?tar
50 ml mustar
1 lamaie
1 lingurita zahar
sare.

Mod de preparare:
Piepturile de pui le taiem felii groase de un deget si le punem la marinat, pentru o jumtate de ora, la rece, intr-un castron cu urmatoarea compozitie: sucul portocalei si putin din coaja rasa, usturoiul zdrobit, miere, o lingura de ulei, oregano, miere, ardei iute, sare si piper. Scoatem bucatile de pui, pastrand marinata, si le rumenim in putin ulei, pe ambele parti. Le punem apoi intr-o tava, turnam sosul marinat peste ele si le tinem un sfert de ora la cuptor.

Citeste si:  Placinta ciobaneasca (Sheperd’s Pie)

Fierbem boabele de linte si le scurgem. Amestecam mustarul, zeama de lamiae, zaharul si sarea. Rosiile cherry, taiate jumatati, le amestecam cu lintea si apoi cu sosul. Pe fiecare farfurie punem un pat de linte, iar deasupra bucati de pui.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.