Ciorba de manatarci cu fasole si muschi de vitel cu sos de fructe de padure

Manatarca-ntr-un picior, ghici, ciuperca, ce-i? Fara niciun indiciu, probabil c-ar fi fost dificila ghicitoarea: chit ca manatarca-i o ciuperca de pe plaiurile noastre, suntem mult mai obisnuiti cu suratele ei importate la conserva. Ne vom da peste cap si vom face rost de manatarci, chiar si suind dupa ele la munte, dupa care ne va fi mult mai usor sa le facem ciorba. Si daca tot am ajuns la munte, ne vom umple poala cu afine, fragi si zmeura, pentru sosul de la felul doi.

Ciorba de manatarci cu fasole

Ingrediente:
250 g manatarci
250 g fasole
2 cepe
2 rosii
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 legatura de patrunjel
1 litru bors
sare.

Citeste si:  Combinatii de culori si imprimeuri pentru casa ta (II)

Mod de preparare:
Curatam manatarcile de stratul spongios de sub palarie, le spalam si le lasam in apa calduta pentru vreo zece ore. Si fasolea, curatata si spalata, va sta tot atata timp la inmuiat, in apa rece. Punem apoi fasolea la fiert, schimband apa, cu alta la fel de fierbinte, dupa ce da in clocot. Dupa vreo doua ore, punem rosiile taiate felii si decojite si celelalte legumele tocate marunt, precum si sarea. Clatim manatarcile in apa rece, le taiem felii si le punem sa fiarba in apa in care au stat sa se inmoaie. Dupa douazeci de minute, le strecuram si le adaugam in oala cu ciorba. Mai lasam zece minute sa fiarba si punem borsul. Dupa ce stingem focul, presaram in oala frunzele de patrunjel tocate.

Citeste si:  Vise frumoase cu plante potrivite

Muschi de vitel cu sos de fructe de padure

Ingrediente:
1 kg muschi de vitel
300 g fructe de padure
200 ml vin
50 g miere
250 ml supa de vita
50 g unt
50 ml ulei de masline
50 g faina
1 ceapa
50 ml lapte
2 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
sare.

Mod de preparare:
Muschiul il taiem felii, pe care le rumenim intr-o tigaie in care am incins uleiul si untul. Scoatem carnea si o punem deoparte, la cald, fara sa stingem focul. In uleiul din tigaie rumenim faina si o stingem cu vin, dupa care punem mierea si supa de vita si lasam sa fiarba totul la foc mic. Punem fructele de padure si laptele si amestecam pana ce zeama scade si obtinem o pasta. La final punem in sos ceapa si usturoiul taiate marunt si calite intr-o tigaie si frunzele de patrunjel. Saram dupa gust. Punem bucati de muschi in farfurie cu sosul de fructe de padure si, preferabil, piure de cartofi.

Citeste si:  Lumineaza-ti casa ieftin

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.