Ciorba de perisoare de curcan

Este varianta mai usoara a ciorbei de perisoare clasice, din amestec de porc si vita, dar cu nimic mai putin gustoasa. Iar perisoarele, veti vedea, nu sunt fierte, ci coapte.

Ingredientele sunt pentru sapte portii
Pentru perisoare:
600 de grame de piept de curcan data la masina
Un sfert de cana de pesmet
Un sfert de cana de parmezan
Un sfert de cana de patrunjel
Un ou mare
O ceapa tocata
Un catel de usturoi
Sare

Pentru supa:
2 linguri de ulei de masline
O ceapa tocata
2 morcovi tocati
O jumatate de telina tocata
1 conserva de rosii
O ramurica de rozmarin
2 foi de dafin
2 linguri de busuioc proaspat tocat
O jumatate de cana de patrunjel proaspat tocate
Sare si piper
Un dovlecel taiat cuburi
2 cani de spanac

Porniti cuptorul.
Intr-un bol mare amestecati carnea, pesmetul, oul, patrunjelul, ceapa, usturoiul, sarea, piperul si parmezanul. Formati chiftelute mici, rotunde, cam dintr-o lingura de compozitie fiecare. Bagati-le la cuptor pentru un sfert de ora pe hartie de copt.

In timpul ce ele se coc, incingeti uleiul intr-o oala mare la flacara potrivita. Adaugati morcovii, telina, ceapa si sotati cam 15 minute, pana cand se inmoaie. Adaugati doi litri de apa clocotita in prealabil, rosii, sare si piper. Apoi, rozmarinul, dafinul, busuiocul si patrunjelul. Acoperiti si lasati sa fiarba 40 de minute la foc mic.

Scoateti dafinul si rozmarinul si puneti perisoarele una cate una impreuna cu dovlecelul si spanacul. Acoperiti iar si mai lasati sa fiarba 10 minute. Gustati si potriviti de sare si piper.
Cine mai doreste isi poate pune parmezan ras.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.