Ciorba de perisoare de ficat si cosulete cu vinete si cascaval

Nici n-a inceput vara, si deja ne-am saturat sa va prevenim ca-n acest sezon va vom oferi mancaruri usoare, cu multe legume si carne slaba. Speram ca voi sa nu va saturati de ele.

Ingrediente:
Pentru perisoare:
250 g ficat de pui
1 ou
100 g gris
1 legatura marar
50 g orez
1 ceapa mica
piper
Pentru ciorba:
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
1 ceapa
2-3 rosii
1 ardei gras
ulei
1 ou
50 g smantana
0, 75 l bors.
frunze de patrunjel si leustean
sare.

Mod de preparare:
Legumele destinate ciorbei, mai putin rosiile si verdeata, le taiem cubulete sau rondele, ceapa o tocam si le calim intr-o oala cu putin ulei, dupa care lasam sa fiarba, timp in care preparam perisoarele.

Orezul il fierbem separat. Ficatul il curatam de pielita si il dam prin masina de tocat. Ceapa o tocam foarte marunt, la fel procedam si cu mararul (nu e nevoie de o legatura intreaga sau de una mare de marar). Amestecam ficatul tocat cu orezul fiert, ceapa, mararul, piperul si oul. Compozitia iese mai moale decat in cazul perisoarelor clasice, din carne, si de aceea vom folosi grisul pe post de intaritor. Il turnam in pasta si amestecam treptat pana obtinem o consistenta care le va permite perisoarelor sa nu se destrame. Nu le vom da prin faina, ci le vom lasa usor, cu lingurita, in oala, ca pe galuste.

Citeste si:  Reducere cheltuieli la supermarket

Adaugam rosiile taiate cubulete, lasam sa fiarba un sfert de ora si punem borsul. Daca e sub forma de praf, il dizolvam in apa rece, intr-o ceasca. Daca avem bors natural, il fierbem separat, turnandu-l in ciorba cand da in clocot. Punem sare, stingem focul, adaugam verdeata tocata si dregem cioba cu un galbenus de ou batut cu smantana, amestecand mai intai intr-un castronel cu zeama din ciorba turnata cate putin.

Citeste si:  Culorile camerelor pe puncte cardinale

Cosulete cu vinete si cascaval

Ingrediente:
Pentru umplutura:
1 vanata
1 ceapa
1 ardei gras
100 g masline
4-5 catei de usturoi
2 rosii
100 g cascaval
100 g sunca presata
ulei
1 legatura patrunjel
sare, piper.
Pentru aluat:
350 g faina
20 g drojdie
1 lingurita de miere
50 ml ulei
sare.

Mod de preparare:
Intai si-ntai, taiem vanata cubulete, le dam cu sare si le lasam o jumatate de ora intr-un vas. Aruncam zeama care se va scurge.

Ne apucam de aluat. Drojdia si mierea le amestecam in 200 ml de apa calduta. Amestecam apoi cu faina, ulei si sare si framantam pana ce vom obtine un aluat care sa nu se lipeasca. Il punem sa dospeasca pret de jumatate de ora si ne ocupam de umplutura.

Citeste si:  Depozitarea lucrurilor

Tocam ceapa, ardeii grasi ii taiem felii, la fel si sunca. Toate acestea le calim in putin ulei. Cand legumele se inmoaie, punem patrunjelul tocat si usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, sare si piper. Amestecam cateva minute, stingem focul si lasam sa se raceasca, dupa care punem in amestec maslinele taiate feliute.

Aluatul il intindem in formele de tarte pe care le-am uns cu un strat minuscul de ulei, Punem umplutura in fiecare cosulet si bagam formele in cuptorul incins. Dupa un sfert de ora, punem in fiecare cosulet cascaval ras si mai lasam la copt cateva minute. Mancam tartele calde sau reci.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.