fbpx

Ciorba de potroace si omleta confiture

Legende spune ca ciorba de potroace o manacam sa ne dregem dupa o mica bauta. Oricum, chiar si pentru un abstinent convins, n-are cum sa fie daunatoare. Ei, sa presupunem totusi ca ne-am dres. Putem s-o luam de la capat fara teama: omleta noastra, care e mai mult desert decat fel doi sau gustare calda, contine vin amestecat cu rom. Sau mancam intai omleta alcoolizata si pe urma potroacele…

Ciorba de potroace

Ingrediente:
1 kg carne de pasare
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
2 cartofi
2 rosii
1 ardei gras rosu
200 g varza dulce
50 ml ulei
100 g ketchup
1 l bors (zeama de varza)
1 legatura leustean
2-3 fire patrunjel
1 ou
100 g smantana
sare, piper macinat.

Citeste si:  Ce mananci pentru a fi energica dupa-masa

Mod de preparare:
Carnea poate fi de pui, curcan sau gasca. Se pun aripi, gaturi, capete, bucati de spate. Curatam bine-bine carnea, o spalam in apa rece si o punem la fiert in 1,5 litri de apa cu sare. Indepartam spuma si o lasam la fiert circa 40 de minute. Intre timp, pregatim legumele. Morcovul si pastarnacul ii taiem cubulete. Varza o tocam marunt, la fel ceapa si ardeiul gras (pastrand, totusi, proportiile). Rosiile le curatam de coaja si le taiem felii, iar cartofii ii facem bucati potrivite. Punem pe foc o oala cu ulei, in care calim morcovul si pastarnacul. Adaugam, pe rand, ardeiul si ceapa, rosiile si cartofii. Lasam la calit cateva minute, dupa care turnam ketchup, amestecam si punem 1 litru de apa. Lasam oala pe foc mic, sub capac, sa fiarba vreo 20 de minute, apoi reunim continuturile celor doua oale, cu pasarea si cu legumele, intr-una din ele.
Dupa vreo 15 minute, turnam in ciorba borsul sau zeama de varza, care a fiert separat pana a dat in clocot. Potrivim gustul de sare si piper. Imediat ce am stins focul, aruncam in oala leusteanul si patrunjelul tocat marunt si punem capacul. Intr-un bol batem un galbenus de ou cu smantana. Amestecam cu zeama din oala, pe care o turnam usurel cu un polonic, apoi continutul bolului il turnam, amestecand cu polonicul, in ciorba.

Omleta confiture

Ingrediente:
6 oua
100 g zahar
100 g faina
gem de caise
unt
sare
50 ml vin alb sec
30 ml rom.

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusurile, batem intai albusurile spuma, in care incorporam galbenusurile. Amestecam cu toata faina si trei sferturi din cantitatea de zahar, presaram un praf de sare. Intr-o tigaie unsa cu unt turnam compozitia si o punem in cuptorul incins, lasand-o cinci-sase minute. Rasturnam omleta pe un platou, o ungem cu gem si o rulam. O pudram cu zahar, o stropim cu putin zahar ars si cu vinul amestecat cu rom si o mancam fierbinte.

Citeste si:  Supa-crema de praz si paella de Valencia
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.