Ciorba de urzici si clatite mexicane cu pui

Ne-am gandit la o ciorba care sa contina fier chiar si cand nu se afla vreo lingura in farfurie. Urzicile au acest renume. Si cum urzicile, la vremea asta a anului, sunt tinere si nu ustura, pentru felul doi am ales ceva condimentat.

Ciorba de urzici

Ingrediente:
½ kg urzici (2-3 gramezi)
150 g orez
o ceapa
1 morcov
1 ou
o ceasca de smantana
o legatura de leustean
ulei, otet, sare.

Mod de preparare:
Curatate de cozi, urzicile se oparesc intr-o oala, apoi se scot intr-o strecuratoare. Ceapa si morcovul, tocate marunt, se calesc intr-o alta oala. Se toarna apa peste legumele calite, iar cand a dat in fiert se pun urzicile si orezul. Se sareaza si se lasa la foc potrivit sa fiarba cel mult 25 de minute.

Citeste si:  Decorare camera copilului cu bani putini

Se stinge focul, avand deja preparata zeama pentru dres: oul batut bine cu smantana si cu otet dupa gust. In farfuria aceasta, se toarna usor cu polonicul si se amesteca zeama de urzici, apoi continutul farfuriei se toarna la fel de usor in oala. Se pun si frunzele tocate de leustean. Daca tineti post, suprimati pur si simplu dintre ingrediente oul si smantana!

Citeste si:  Cum sa faci o camera mica sa para mare si sa fie cat mai incapatoare

Clatite mexicane cu pui

Ingrediente:

300 g piept de pui
300 g amestec mexican de legume
o ceasca de smantana
3 oua
faina
2-3 catei de usturoi
pasta de tomate
200 g cascaval
o ceapa
chili, piper, sare.

Mod de preparare

Din cele 3 oua, unul il folosim pentru clatite, alaturi de faina. Vom face 8 clatite.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Deasupra ei punem pieptul de pui, taiat cubulete, pana se patrunde. Legumele mexicane, fierte, se toarna si ele in tigaie. Se stinge focul si se lasa continutul tigaii sa se raceasca. Ouale batute laolalta cu condimentele si cu pasta de tomate se pun in amestecul din tigaie. Cu noua compozitie se vor umple clatitele.

Citeste si:  Transforma-ti garsoniera intr-un mic apartament

Facem un sos din smantana, usturoi pisat si sare. Un vas de Jena se unge cu sosul acesta, pe care se asaza jumatate dintre clatite. Stratul se unge in continuare cu sos de smantana si se presara pe el cascaval razuit. Vine pe urma un alt strat de clatite, acoperit tot cu smantana si cascaval. Se lasa 15 minute la cuptorul incins in prealabil.


Un comentariu
  1. cred ca am mancat de 10 ori pana acum ciorba de urzici in 2 sapt :))) sunt innebunita dupa urzici .pacat ca nu el gasesti tot timpul anului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.