Ciorba de vita cu linte si fleica la tigaie cu sos de sfecla

Vaca ajunsa in farfuria noastra si, in general, orice vaca ajunsa intr-o farfurie, ar putea spune ca a sfeclit-o. Porcul aici prezentat ar fi indreptatit sa sustina acelasi lucru inclusiv la propriu…

Ciorba de vita cu linte
Ingrediente:
0,5 kg carne macra de vita
1 os de vita cu maduva
250 g linte verde
2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac
4 catei de usturoi
0,5 kg cartofi
1 lamaie
1 ou
50 ml ulei
1 legatura de patrunjel
sare.

Mod de preparare:
Carnea, taiata bucati, o punem la fiert impreuna cu osul. Saram apa. Lasam sa fiarba o ora, indepartand bine spuma. Punem la calit in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovul facut rondele subtiri. Dupa ce s-a rumenit ceapa, turnam amestecul in oala de ciorba. Mai punem lintea bine spalata, cartofii facuti cubulete si usturoiul zdrobit. Punem si pastarnacul, pe care-l vom arunca in final. Lasam sa fiarba toate acestea la foc mic 35-40 de minute. Dupa ce stingem focul, dregem ciorba cu oul batut cu zeama unei lamai, apoi punem patrunjelul verde tocat.

Citeste si:  Despre pastilele de slabit

Fleica la tigaie cu sos de sfecla

Ingrediente:
0,5 kg fleica de porc
400 g sfecla rosie
50 g unt
50 g faina
200 ml lapte
1 lamaie
50 g miere
50 ml ulei
sare, piper.

Mod de preparare:
Fleica o taiem bucati si o dam cu sare si piper. O prajim inabusit in ulei si un piculet de apa. Intre timp, am copt sfecla, bagand-o la cuptor spalata bine, dar necuratata de coaja. Ca s-o verificam, am intepat-o cu o furculita: cand a intrat usor, inseamna ca a fost gata. Pregatim sosul: intr-o cratita, topim untul si calim in el faina, amestecand. Continuand sa amestecam, turnam laptele. Mai punem mierea si zeama de lamaie, sare si piper. Cam o treime din sfecla coapta o pasam bine si o amestecam in sos. Punem si bucatile de carne si mai lasam doua minute la fiert. Mancarea o servim in farfurii presarand pe ea sfecla ramasa data prin razatoarea mare.

Citeste si:  Simboluri si beneficiile Feng Shui

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.