Clatite imperiale

Un desert usor, pentru care nu ai nevoie de mari talente culinare.
Este vorba de o reteta austriaca, care foloseste alt tip de aluat decat cea clasica.

Ingrediente:
200 de grame de faina.
Sare.
4 galbenusuri.
O jumatate de litru de lapte.
4 albusuri.
30 de grame de zahar pudra.
Unt.
40 de grame de stafide.
Zahar pudra pentru ornat.

Citeste si:  Lumina in casa ta

Se face un aluat din faina, sare, galbenusuri si lapte. Albusurile se bat spuma impreuna cu cele 30 de grame de zahar pudra, apoi compozitia astfel rezultata se amesteca cu aluatul.

Incingeti o tigaie in care ati pus o lingura de unt. Turnati compozitia de mai sus intr-un strat de un deget grosime si presarati stafidele deasupra. Cand s-a rumenit pe o parte, o intoarceti pe cealalta.

Citeste si:  Mamaliga cu ciuperci la cuptor si lasagna cu vinete si ardei copti

Cand a capatat o culoare aurie, servindu-va de doua furculite, rupeti-o in bucatele si presarati zahar pudra. Se serveste calda si merge de minune cu dulceata de fructe de padure.

Legenda spune ca, imparatul Austriei, plecat la o partida de vanatoare, s-a ratacit, ajungand in cele din urma la casa unui fermier. Sotia acestuia, de emotie, a rupt clatita in bucatele.
Pofta buna!

Citeste si:  Retete cu pepene galben

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.