Coltunasi de pui cu spanac si prajitura cu cirese

Vestimentatia de vara poate fi cel mai bun aliat al siluetei noastre sau, dupa caz, un odios tradator. Dar pana sa ne acoperim corpul, vom avea mare grija la ce bagam in el. Carne slaba, legume si fructe, de exemplu.

Coltunasi de pui cu spanac

Ingrediente:
Pentru umplutura:
500 g piept de pui
300 g spanac
1 ou
sare, piper.
Pentru sos:
100 g unt
o ceapa
o telina
1 morcov
o lingura de bulion
50 g cascaval ras
zahar, sare.
Pentru aluat:
300 g faina
2 oua
sare.

Mod de preparare:
Spanacul se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge bine de apa si se toaca marunt. Carnea de pui se fierbe si apoi se taie cubulete mici, amestecandu-se cu spanacul si oul crud, cu sare si piper dupa gust.

Citeste si:  Conopida gratinata

Din faina, cele doua oua si sare preparam aluatul, adaugand un pic de apa. Aluatul se intinde la grosimea de cel mult 3 mm si se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. In fiecare patrat se asaza umplutura, apoi se indoaie pe diagonala, formand triunghiuri ale caror margini se preseaza cu varful degetelor spre a nu permite umpluturii sa iasa.

Citeste si:  Vise frumoase cu plante potrivite

Coltunasii astfel obtinuti se pun la fiert in apa clocotita cu sare timp de 5-7 minute. Preparam sosul. Ceapa, morcovul si sarea, tocate marunt, le inabusim in unt, amestecand compozitia cu bulionul, zaharul si sarea. Coltunasii ii scoatem scurgandu-i bine, cu o lingura cu gauri. Ii punem intr-o tava in sosul pe care il avem pregatit si mai presaram cascaval ras. Se lasa la cuptor 15 minute.

Prajitura cu cirese

Ingrediente:
500 g cirese
3 oua
6 linguri zahar pudra
75 g unt
100 g faina
o cescuta cu smantana
o lingura de rom
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt.

Citeste si:  Indulceste-l cu un desert catalan

Mod de preparare:
Oualor le separam galbenusul de albus. Galbenusurile cu zaharul si untul le freacam pana se fac spuma, cand adaugam smantana, vanilia, romul, praful de copt si faina cat sa preparam un aluat mai moale. Adaugam ciresele fara samburi si scurse bine dupa ce le-am spalat si amestecam totul cu albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina bagam prajitura la cuptor pentru circa 45 de minute. Dupa ce se raceste, o pudram cu zahar si o taiem in bucati patrate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.