Condimente care combat cancerul

Please select a featured image for your post

Cancerul este una dintre bolile necrutatoare care produce annual milioane de victime. Chiar daca unele tipuri de cancer nu au remediu, este bine de stiut ca putem preveni cancerul printr-o alimentatie sanatoasa. Multe ierburi aromate si condimente sunt recunoscute de cercetatori ca si metode foarte eficiente de prevenire a cancerului. In plus, spre deosebire de medicamente sau alte remedii naturale care au un gust neplacut sau diverse efecte adverse, ierburile aromate si condimentele sunt o modalitate placuta de a va pastra sanatatea in timp ce mancati sanatos. Plantele aromatice mediteraneene. Bucataria mediteraneana este considerata ca fiind una dintre cele mai sanatoase din lume, fiind bazata pe legume si fructe proaspete, carne slaba sau de peste, ulei de masline si bineinteles ierburi aromatice. Dintre ierburile care cresc in gradinile sau in ghivecele noastre, cercetatorii au demonstrat ca oregano si rozmarinul au efecte anti-cancerigene.
Citeste si:  Chiuvete moderne
Rozmarinul este mai putin folosit in bucataria romaneasca insa nu e mai putin important in prevenirea cancerului. Studiile de laborator au demonstrat ca folosirea regulata a rozmarinului in mancare reduce riscul de cancer mamar cu pana la 76%. Nutritionistii recomanda folosirea rozmarinului pentru marinarea carnii, in special a carnii rosii, care are potential cancerigen, dar si pentru salatele proaspete de legume sa in sosuri. Oregano se pare ca este chiar cea mai puternica planta in prevenirea naturala a cancerului. Ajunge sa adaugati in mancare o lingura buna de oregano pentru a avea parte de acceasi cantitate de antioxidanti pe care v-ar oferi-o un mar. Oregano poate fi folosit la sosurile de carne, la pizza, la paste, pentru imbogatirea sosului de tomate sau asezonarea salatelor proaspete. Aceleasi proprietati sunt detinute si de uleiul de oregano, pe care il gasiti la magazinele naturiste si care este obtinul prin presarea la rece a plantei.
Ghimbirul. Ghimbirul este inca destul de putin cunoscut la noi, insa prinde destul de repede teren. Centrul pentru cancer din candrul Universitatii din Michigan a demonstrat ca aromatul ghimbir are putea de a preveni diverse tipuri de cancer datorita compusului sau gingerol, care nu ii da doar aroma placuta, ci lupta impotrica cancerului de colon, de san, de prostata sau ovarian. Puteti consuma ceai de ghimbir, ghimbirul proaspat este ideal pentru placinte de casa sau prajituri dar si pentru aromarea mancarurilor asiatice pregatite la wok.
Citeste si:  Iluminare bucatarie
Usturoiul si condimentele picante. Despre usturoi, numai de bine, stim asta de la bunicii nostri, care l-au folosit mereu atat ca si condiment cat si ca si planta de leac. Usturoiul lupta impotriva dezvoltarii cancerului, respectiv nu permite formarea in organism a compusilor care cauzeaza cancer. Atentie insa, proprietatile usturoiului se pierd in urma prepararii termice, asa ce e ideal sa il consumati crud. Dintre condimentele picante, cele recunoscute pentru prevenirea cancerului sunt turmericul, care previne cancerul de colon, de san, de plamani, stomac, prostata si chiar cancerul de piele. Ajunge sa consumati o lingurita de turmeric zilnic pentru a preveni diverse tipuri de cancer. La fel de indicati sunt si ardeii iuti si chili, datorita capsaicinei, substanta care pe langa faptul ca da iuteala ardeiului, neutralizeaza nitrosaminele, substantele care cauzeaza cancerul de stomac, pancreas, piele si cancerul de ovare.

Citeste si:  O camera de baie in stil oriental

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.