fbpx

Confort in 3 pasi

Daca ar fi sa optam pentru un concept pe baza caruia sa se configureze spatiul interior al casei noastre, acela s-ar numi cu siguranta ‘confort’.

Fie ca preferam o amenajare cu legatura simbolica in raport cu mediul natural, evidenta sau subtila, insa marcanta in plan afectiv, fie ca negam exteriorul si alegem o ambientare configurata printr-o serie de elemente abstracte, drumul spre recreere nu este compus uneori decat din trei pasi:

1) Masuta – suport de idei
Aceasta amenajare simpla implica prezenta unei masute de lemn cu finisaj auriu si insertii metalice. Cu un aspect vintage ea simbolizeaza acea doza de libertate si nonconformism specifica unei ambientari de acest gen. Ansamblul poate fi completat printr-o serie de obiecte decorative din ceramica sau sticla cu volumetrii diferite insa in raport de echivalenta cromatica. Nota de varf a compozitiei o reprezinta un senzual buchet de trandafiri, adosat masutei, al carui parfum artistic intregeste si da personalitate intregului cadru compozitional.

Citeste si:  Euphorbia

2) Puful – echilibru dinamic
Pretabila unui spatiu deschis ori ideala pentru amenajarea camerei copilului, aceasta propunere accentueaza conlucrarea dintre esenta si forma, dintre clasic si futurist, dintre latura estetica si cea functionala a elementelor. Puful se incadreaza cu succes intr-o gama larga de stiluri ambientale, conferind posibilitatea dinamizarii unui spatiu relativ anost, utilizind o singura piesa de mobilier. Pentru a-i suplini caracterul jovial, acest element poate fi insotit de cateva lumanari decorative, ale caror lumini sustin un joc continuu. Si nu in ultimul rand expresivitatea florilor prinse intr-un buchet supradimensionat reflecta pitorescul acestui ansamblu prin simboluri ce trec de materialitate si se indreapta spre puterea simturilor.

3) Scaunul – echilibru static
Forma celebrului scaun a fost adaptata de-a lungul timpului in functie de nevoile si cerintele personale, ajungind astazi sa fie conturat mai degraba ca un element estetic, in detrimentul atributului functional. Cu forme diferite, cu volumetrii interesante, inaltimi impozante sau care se opresc foarte aproape de sol, concepute dintr-un singur material ori testand compatibilitatea mai multor materiale in combinatii excentrice, celebrului termen ‘scaun’ i se atribuie acum o imagine total diferita fata de corespondentul functionalist cunoscut din vechime.
Un scaun realizat dintr-un plastic transparent, turnat pe o forma organica, ce a generat un element concav, sustinut pe doua picioruse trapezoidale concepute din bare metalice, reprezinta piesa esentiala a decorului propus. Sustinut prin vase din plastic cu forme inedite, ansamblul este intregit printr-un covor redus ca dimensiuni, ce confera stabilitate compozitiei aparent dezechilibrata.

Citeste si:  Infrumusetare gradina

4) Fotoliul – confort la un nivel superior
In comparatie cu scaunul, fotoliul pune confortul intr-un plan superior, in timp ce isi asigura o buna conformare estetica si functionala. Cu structura metalica si tapiterie din piele, fotoliul capata un plus estetic prin utilizarea unor perne decorative cu design jovial si model personalizat. Cadrul este completat prin doua vase ornamentale din sticla cu forma atipica si finisaj transparent. Ansamblul este pus intr-o lumina deosebita printr-un lampadar cu picior metalic si configurare arcuita.
Confortul poate fi obtinut prin diverse cai si utilizindu-se o varietate de elemente, insa cel mai simplu si practic mod de recreere se bazeaza pe ansamblul conceput in trei simpli pasi.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.