Copane de pui in glazura dulce-acrisoara si fenicul la gratar

Daca v-ati saturat de pui pane sau la cuptor, iata o modalitate altfel de a-l prepara. Este o reteta asiatica usor de pus in practica, dar care presupune lasarea carnii la marinat peste noapte. De fapt, cu cat sta mai mult la marinat, cu atat mai bine.

Ingrediente pentru 4 portii
– 8 copane
– 1 jumatate de lingurita de sare cu usturoi
– O jumatate de lingura de ghimbir uscat macinat
– 2 linguri de sos de soia
– 2 linguri de otet de mere
– O lingura de sos Sriracha (un sos tailandez iute, de chili)
Pentru marinata
– 3 lingurite de sos de chili dulce
– O lingurita de miere
– 2 linguri de sos Sriracha (sau mai mult daca va place iute)
– Chives tocate pentru ornare

Citeste si:  Cum sa faci o cutie inramata pentru perete

Mod de preparare
Condimentati copanele cu sare cu usturoi si ghimbir macinat. Puneti intr-o punga din acelea pentru depozitat alimente la congelator si adaugati sos de soia, otet si sos sriracha. Lasati la frigider peste noapte.

Incalziti gratarul. Intr-un castron mic, amestecati sosul de chili, mierea si sriracha. Puneti deoparte.
Puneti copanele la gratar, la foc mediu, intorcandu-le la cinci minute si pulverizand pe ele ulei. Cam 25 de minute dureaza pana se patrund bine. La sfarsit, cu o pensula ungeti copanele pe toate partile cu amestecul din castron. Abia acum indepartati-le de pe gratar. Ornati cu chives daca doriti.

Citeste si:  Decorarea unei case inchiriate

Fenicul la gratar cu parmezan

Daca sunteti la fel ca mine acum un an, probabil va uitati lung la fenicul in hipermarket, nestiind cum sa-l abordati si tot amanati momentul, va spun ca aceasta este reteta potrivita pentru a face cunostinta cu el. Crud, s-ar putea sa vi se para neprietenos. La gratar insa lucrurile se schimba, gustul va deveni mult mai… sociabil.

Ingrediente pentru patru portii
1 bulb de fenicul mare
Ulei de masline
Sare si piper negru dupa gust
Zeama de la o jumatate de lamaie
Parmezan dat pe razatoarea mare

Citeste si:  Cum sa scapi de fumul de tigare

Taiati bulbul curatat in doua pe lungime, de sus pana jos. Fiecare jumatate taiati-o in patru felii.

foto

Stropiti fiecare felie cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper.
Incingeti gratarul, stropiti-l si pe el cu ulei de masline si lasati feniculul pana cand se rumeneste frumos pe fiecare parte si se inmoaie. Cam doua, trei minute pe fiecare parte ar trebui sa fie de ajuns.
Puneti feliile pe un platou, stropiti-le cu ulei si zeama de lamaie si apoi presarati parmezan dupa gust.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.