Corpuri de iluminat cu forme atipice

Tendintele anului 2007 ilustreaza in domeniul designului interior forme si volume atipice. Fie ca ne referim la piese de mobilier masive ca fotolii sau canapele, fie ca ne gandim la „simple”obiecte decorative, peste tot obeservam aceasta inclinatie spre atipic. Corpurile de iluminat nu ies nici ele de sub „tiparul” atipicului. Lampadare, aplice, veioze – ilustreaza o perspectiva unica si inovatoare in design.

Fie ca se pastreaza in sfera unui minimalism rafinat, fie ca reinterpreteaza forme sofisticate, corpurile de iluminat surprind acum cu un design inedit. Forma tipica a banalului bec este acum utilizata pentru a lumina spatiile prin coborare dintr-un plan superior. Lampile coboara din tavan pe fire subtiri care sustin la terminatia din partea inferioara un volum cu totul uluitor.

Fie ca se configureaza sub forma unui simplu bec supradimensionat ori expun o imagine similara modalitatii de prindere a unui diamant in structura unui inel, lampile isi depasesc atributul functional. Acum sunt considerate a fi adevarate elemente artistice, care isi merita noua definitie pe baza capacitatii de reinventare.

Citeste si:  Reguli Feng-Shui pentru 2010

Becul poate fi pus in evidenta si prin intermediul grupului. Daca un singur bec sigur nu mai pare fascinant, atunci o lampa configurata ca o aglomerare de becuri va straluci in sens inovator.
Spatiile capata astfel stralucire atat prin lumina cat si prin inovatia designului. Si cum, la fel ca in vestimentatie, orice tinuta poate fi pusa in evidenta prin intermediul accesoriilor, raportul dintre aspectul estetic al spatiului interior, atmosfera si jocul noilor forme este unul ce se reinventeaza permanent.

Lampile supradimensionate constituie un segment relevant in tendintele acestui an. Sustinute in acelasi mod, prin fire aproape imperceptibile, aceste lampi par mai degraba accente decorative ce pun in evidenta spatiul interior. Corpuri de iluminat configurate ca o aglomerare de pahare de cocktail, alipite sub forma unui glob urias vor reprezenta cu siguranta „deliciul” artistic al diningului. Acest corp de iluminat poate fi folosit cu succes ca o lampa coborata din tavan sau isi poate inversa componentele sub forma unui lampadar cu picior asezat pe podea.

Citeste si:  Retete din resturi de mancare

Liniile metalice fine, folosite si in confectionarea scaunelor, isi pierd acum regularitatea unei structuri cu vadite valente tehnice si trec in sfera organicului, relevand o aglomerare de linii curbe ce se impletesc intr-un joc aparent fara ordine, al carui principal scop este acela de a produce un glob supradimensionat. Acesta ordine „dezordonata” de fire metalice da nastere unui corp de iluminat cu o forma atipica.

Citeste si:  Impartirea camerelor

Designul simplu dar sugestiv al becului poate fi reluat si in structura constitutiva a lampadarelor cu picior. Pentru ca volumul propriu-zis sa fie accentuat corespunzator si pentru a intregi legatura dintre piciorul simplu si impersonal si terminatia sa spectaculoasa, primul element este imbogatit cu o serie de becuri ce se ridica pe vericala.

Lampadarele cu abajur din hartie sunt deosebit de practice si tot atat de interesante in ceea ce priveste aspectul estetic.
Nici lampadarele cu abajur metalizat nu trec neobservate, mai ales ca luciul metalic le face sa scoata in evidenta orice forma si orice spatiu interior.

Asadar, lumineaza-ti casa, dar fa-o in mod artistic!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.