Crema de curcan cu porumb si muschi de vitel cu turte de cartofi

Crema, in speta cea de curcan, ar insemna ceva intre supa si felul doi. Dar daca, dupa ea, putem avea la masa un fel doi veritabil, precum cel propus de noi aici, inaintea ei nu merge nicidecum o supa sau o ciorba.

Crema de curcan cu porumb

Ingrediente:
0,5 kg piept de curcan
400 g boabe de porumb fiert
300 g cartofi
150 g smantana
4 ardei grasi
1 ceapa
ulei
piper, sare

Mod de preparare:
Carnea o taiem cuburi si o punem la prajit intr-o cratita, cu o lingura de ulei. Adaugam doua linguri de apa, sare si piper, lasam cinci minute sa se inabuse si punem ceapa tocata marunt. Dam cartofii pe razatoarea mare si, dupa ce s-a inmuiat ceapa, ii punem si pe ei in cratita. Turnam apa cat sa acoperim toate ingredientele si le lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp, coacem ardeii pe o plita. In cratita, mai bagam si boabele de porumb. La zece minute dupa ce am pus porumbul, stingem focul si amestecam compozitia cu smantana. Dupa ce o turnam in castroane de supa, punem in fiecare dintre ele, deasupra, fasii de ardei copt.

Citeste si:  Decorare apartament

Muschi de vitel cu turte de cartofi

Ingrediente:
700 g muschi de vitel
300 g ciuperci
2 morcovi
1 ardei gras
1 ceapa
1 telina
1 patrunjel
1 kg cartofi
4 oua
piper, sare.

Mod de preparare:
Muschiul il portionam in felii potrivite, pe care le batem cu ciocanul de snitele, apoi le dam cu sare si piper. Le prajim in ulei putin, pe ambele parti, le scoatem si le tinem intr-un vas acoperit. Ciupercile, spalate si in sferturi – sau, daca sunt micute, in jumatati – le punem la calit in uleiul din care am scos bucatile de muschi.

Citeste si:  Retete de toamna - retete cu pere

Din cei doi morcovi, ardeiul gras, telina si patrunjelul am facut o supa in cantitate de 300 ml, pe care o turnam in tigaia cu ciuperci, dupa ce le-am calit cateva minute. Lasam sa fiarba 15 minute si dam tigaia sau cratita deoparte de pe foc.

Cartofii ii trecem prin razatoare. II saram si ii lasam 10 minute intr-un castron, apoi scurgem zeama pe care au lasat-o si ii piperam. Fulgii de cartofi astfel obtinuti ii batem cu ouale. In ulei incins prajim pe ambele parti turtele de cartofi, pe care le lasam in tigaie cu o lingura. In farfurie sau pe un platou, langa bucatile de muschi si turtele de cartofi turnam sosul cu ciuperci.

Citeste si:  Traditii de paste in familie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.