fbpx

Cum decoram o masuta de cafea

Cu un rol foarte important in fiecare sufragerie, masuta de cafea trebuie sa arate si armonios in raport cu celelalte piese de mobilier, in timp ce serveste, fireste, functiei sale de baza. Bineinteles ca toti ne dorim s-o accesorizam cu cateva elemente care, per total, sa arate grozav si care sa vorbeasca de la sine despre stilul general pe care l-am ales pentru camera noastra, insa care sa nu aglomereze sau sa obstructioneze campul vizual al oaspetilor nostri. Voi incerca sa rezum cateva idei de baza care va vor ajuta sa va alegeti masuta de cafea, atat ca forma, cat si ca functionalitate si stil.

Ca orice suprafata intinsa, o masuta de cafea are nevoie de armonia dintre stil, textura si proportie.

Compozitia

Aceasta este elementul care pune probleme sau macar semne de intrebare majoritatii oamenilor. Nu este vorba neaparat despre elementele individuale pe care alegi sa le asezi pe masuta, ci mai ales despre felul in care „se asorteaza” intre ele. In cazul acesta functioneaza regula de trei simpla: culoare, tema, stil.

Echilibru si dimensiuni

Este important sa gasesti echilibrul in fiecare lucru, masuta de cafea nefacand o exceptie. Nu vrei cu siguranta un obiect decorativ imens pe o masuta firava, care se poate rasturna sau sparge la un moment dat, in aceeasi masura in care nu-ti doresti unul prea mic, care sa se faca pierdut. Este foarte important, de asemenea, ca, pe o masuta de cafea, sa nu se afle un obiect prea inalt. Este indicat sa variezi inaltimea elementelor de pe masuta ta de cafea, insa asigura-te ca niciunul sa nu fie prea inalt, incat sa creeze discrepante suparatoare ochiului sau sa ingreuneze vederea unuia dintre musafiri atunci cand stati in jurul mesei, savurandu-va cafeaua.

Citeste si:  Despre mustar

Idei de obiecte decorative pentru masuta de cafea

Cartile, florile si obiectele decorative sunt elementele cel mai des intalnite pe o masuta de cafea. Simtiti-va si voi libere pentru a va folosi de ele. Este imposibil sa gresesti, atunci cand apelezi la clasic.

O vaza de dimensiuni mici plina cu flori proaspete este in continuare un must have in centrul masutei de cafea. Echilibreaz-o cu un numar de trei sau cinci carti (utilizeaza numere impare cand grupezi elementele care stau impreuna, pentru ca da mai bine la ochi) si cu o piesa decorativa, precum o mica sculptura sau cutiuta de bijuterii. De asemenea, cartile pot fi utilizate ca piedestaluri.

Citeste si:  5 cure de slabire rapide

Daca aveti un obiect de dimensiuni mici, care vreti sa iasa in evidenta, asezati-l pe vraful de carti, iar contrastul va avea un efect maxim asupra oaspetilor vostri.

Intotdeauna este binevenit mixul de elemente. Incearca sa gasesti armonia intre obiecte cu forma, marime, culoare si textura diferite. Interesul vizual este starnit intotdeauna atunci cand reusim sa imbinam cu succes, fara sa cadem in pacatul kitschului, elementele curbate cu unele drepte, obiecte mate cu unele lucioase, piese cu o textura neteda cu cele grunturoase (nu uitati insa ca, in ciuda diferentelor dintre ele, trebuie sa se potriveasca si nu oricare astfel de combinatii sunt reusite).

Incercati sa strecurati, fara sa aglomerati masuta, un singur obiect neobisnuit, special, cum ar fi o statueta preferata, o vaza din portelan Wedgwood, o cutie decorativa lucrata manual sau chiar un vas umplut cu nuci sau cu scoici.

Evitati utilizarea obiectelor care nu arata bine din toate unghiurile posibile (cum ar fi o rama de fotografie). De asemenea, daca aveti mai multe piese in aceeasi nuanta pe care vreti sa le asezati pe masuta de cafea, incearcati ca macar textura sa fie diferita, altfel vor arata urat.

Citeste si:  Design frumos cu bani putini

Ganditi-va la o cutiuta mica in care sa puneti toate telecomenzile, pe langa aspectul frumos, aceasta initiativa este si foarte practica, deoarece toata lumea va sti unde sa gaseasca micile instrumente de pornire / oprire ale televizorului, combinei sau calculatorului.

Foarte important ramane faptul ca trebuie sa aveti mereu in vedere ca o masuta de cafea ar trebui sa intregeasca decorul general al camerei, si nu sa-l „inflameze”, nu sa iasa in evidenta ostentativ.

Si, in cele din urma, trebuie sa accentuez faptul ca o masuta de cafea nu trebuie aglomerata, orice ar fi. In definitiv, vrem sa ne folosim de ea pentru a ne bea cafeaua alaturi de iubitii nostri sau de prietenii buni care ne calca pragul, si nu ne-am dori sa ramanem fara spatiu tocmai pentru cesti sau pahare. Decorarea unei masute de cafea este esentiala, insa trebuie facuta de asa maniera incat sa nu ne copleseasca vederea sau sa inhibe functionalitatea ei.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.