Cum iti alegi o casa?

Please select a featured image for your post

De multe ori in viata ne aflam in fata unor alegeri… Jucaria mare sau jucaria mica? Haina si pantofii astia sport, sau o tinuta fancy? Concubinaj sau casatorie? ….Casa sau apartament? Si lista poate evident continua. Cea din urma intrebare insa vine inevitabil la un moment dat. Satui de stat cu chirie, camine studentesi sau si mai rau cu parintii, uneori ajungem in situatia in care ne dorim pur si simplu un loc pe care sa il numim “al nostru” si in care sa ne simtim acasa.

Algerea unei care e de obicei o munca tare grea, care nu numai ca necesita rabdare, dar ia si destul de mult timp. Lucrurile se fac insa de obicei in echipa (de doi preferabil) si atunci lucrurile se simplifca oarecum. Chiar si in aceasta a doau situatie insa, evident mai fericita, alegerea unei case implica si foarte mare responsabilitate.

In primul rand..stabileste-ti clar bugetul. In zilele noastre reare sunt cazurile cand iti poti permite sa cumperi o casa cu bani lichizi asa ca probabil solutia ce mai la indemana este un credit imobiliar. Ai grija insa sa lucrezi cu un broker bun, care sa iti ofere de la inceput solutiile cele mai convenabile pe termen lung.

Citeste si:  6 pasi pentru un living perfect
In al doilea rand…casa sau apartament? Alegerea aceasta deriva intrucatva din prima. De cele mai multe ori bugetul iti permite sa iti cumperi un apartament mai degraba decat o casa, ca san u mai vorbim de a-ti construi una. Desigur, varianta “casa” este una foarte placuta si recomandata, mai ales intr-un oras sau localitate destul de putin poluata. Pentru cei care insa nu prefera neapart mirajul vietii la tara sau asemanatoare cu aceasta, un apartament este ideal.

In al treilea rand, zona. Daca lcuiesti deja intr-un oras mare si vrei sa te muti, trebuie sa iti fixezi in minte cateva zone in care ti-ar placea sa locuiesti, si eventual sa o alegi pe cea mai potrivita. Chiar daca poate nu pare a fi asa, e forate important ca in drumul spre casa sa te simti bine si sa te poti bucura de tot ceea ce vezi in jur.

Citeste si:  Dormitor tropical
Apoi, dimensiunile. Cand cumperi o casa, trebuie sa ai in permanenta in minte faptul ca nu o vei vinde peste doua saptamani sau nici chiar un an, decat in cazul in care se iveste vreun eveniment neasteptat. Asadar, cea mai buna solutie pentru a alege o casa este acea de a te imagina locuind acolo si peste cel putin 10 ani, cu sot, copii, catei si tot ce mai aduni. Daca imaginea nu iti surade, atunci cu siguranta casa nu e pentru tine. Daca insa iti vezi chiar si copiii jucandu-se in sufragerie sau pe iubitul tau devenit bunic citindu-si ziarul la bucatarie, atunci s-ar putea sa fie o solutie buna.

Citeste si:  Scoaterea cuielor din perete
In fine dar nu in ultimul rand, designul. O casa sau apartament trebuie sa aiba intodeauna un design accesibil. Chiar daca poate un apartament decomandat pare a fi solutia ideala pentru initmitate, nu uita sa iei in calcul si varianta semi-decomndat, cel putin pentru perioada in care copiii sunt mici, si vor avea nevoie de grija promta a parintilor.

Una peste alta insa, alegerea unei case, chiar si cu greutatile inerente e unul dintre cel mai placute momente. Chiar daca poate multi ar argumenta ca e o simpla locatie in care isi desfasoara existenta, incet incet casa devine o parte din tine, un loc in de care nu te desparti cu usurinta si la care de abia astepti sa te intorci, pe care vrei sa il infrumusetezi si sa il transformi astfel incat sa te reprezinte.


4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.