Cum obtinem un living luminos

Nuante neutre, un joc al grosimilor, geometrii simple, spatii deschise si ferestre generoase, toate acestea iti vin in ajutor atunci cand vrei sa obti un living luminos si confortabil.

O amenajare care se potriveste atat in cazul unei case cat si pentru un apartament, o combinatie de nuante pamantii in diverse tonuri, materiale variate, forme regulate – aceasta este definitia amenajarii pe care urmeaza sa o descriu in randurile de mai jos.

Nuantele pamantii predomina intr-o ambientare al carei look se asteapta sa fie unul luminos, relaxant, in perfecta concordanta cu o stare de armonie si echilibru psihic si afectiv.

Peretii sunt realizati in nuante de ocru si gri, care se intrepatrund, se completeaza si se evidentiaza una pe cealalta. Ei nu se prezinta sub forma unor suprafete simple, continue, ci, din contra, sunt evidentiati prin goluri, stalpi adosati, nise si etajere. Peretele care sustine plasma reprezinta un punct de maxima importanta la nivel funtional, de aceea el trebuie sa fie desavarsit si in plan estetic. Livingul este de obicei locul de intrunire al familiei, este zona de zi, de relaxare, de socializare – in care iti primesti oaspetii. Legat de procesul de comunicare, celebrul televizor sau plasma, semn al inovatiei tehnologice si al progresului, sunt vazute ca reprezentante ale fenomenului de informare, de discutii si intercomunicare. Ea apare asadar ca un ” focus point ” la nivelul livingului si de aceea spatiul in care este plasata aceasta aparatura electronica trebuie sa fie marcat din punct de vedere vizual – decorativ. Chiar si aparatura electronica poate capata un rol estetic in cadrul unei ambientari, prin forma sau paleta cromatica in care se prezinta.

Citeste si:  Arome placute pentru locuinta ta

Daca nisele se evidentiaza prin diferenta cromatica si prin grosimi, iar plasma este incastrata in perete, masuta cu etajere care serveste drept suport pentru alta aparatura electronica, pentru casete sau dvd-uri, are o grosime redusa, sfidind, parca, greutatea pe care o sustine. Ea apare ” creionata ” in linii fine, cu o grosime minima, cu picioare firave si o lungime care mareste vizual latimea peretelui.

Citeste si:  Dance fitness

Canapelele au un design modern, forme regulate puse in evidenta de o bara de metal, intr-o culoare contrastanta, care se plimba de-a lungul conturului, punand in evidenta geometria acestor piese de mobilier. Imaginea canapelelor este animata prin prezenta unor perne intr-un duo cromatic alb – rosu, care devine interesant si capata personalitate pe fondul negru pe care se profileaza.
Masuta pastreaza o inaltime redusa si o culoare pamantie ce leaga estetic spatiul destinat discutiilor de ambientarea inconjuratoare. In plus, ea se poate constitui ca un bun suport pentru obiecte decorative in culorile prezente in restul camerei.

Lumina naturala este suplimentata de cea artificiala, asigurata prin spoturi cu forme regulate, care se incadreaza perfect in regulile compozitionale ale amenajarii existente si prin corpuri de iluminat cu forme curbe, organice, cu un aspect futurist, care contrasteaza cu formele dure, rigide in care au fost sectionati peretii.

Citeste si:  Alegerea pernelor potrivite

Pardoseala realizata dintr-un parchet cu o culoare deschisa isi gaseste corespondent in placarea din jurul plasmei. Aceasta placare este vazuta ca o continuare a celei care formeaza baza – suport a intregului spatiu, avind aceeasi nuanta si un model asemanator.
Pentru a forma din nou asocierea crem – gri, prezenta in restul camerei, in zona canapelei pardoseala este acoperita cu un covor uni, dreptunghiular, realizat intr-o nuanta de gri.
Ca obiecte decorative pot fi alese plante uscate, crengute asezate in vase din ceramica sau lemn vopsit in nuante neutre sau nuante de verde inchis.

Livingul casei tale trebuie sa fie unul luminos, confortabil si sa iti reprezinte preferintele in materie de design.


2 Comentarii
  1. unoeri este deranjanta prea multa lumina; eu am un living cu ferestre imense in care bate soarele toata ziua. m-am saturat de lumina!!! nu-mi doresc decat niste umbra si atat; ma trezesc dimineata cu insolatie daca dorm prea mult si apuca sa se ridice soarele pe cer

  2. chiar nu-i inteleg pe oamenii care fug de lumina puternica! e cea mai mare calitate a unei camere in afara de spatiu. nu e de ajuns ca avem lumina artificiala la birou, mai trebuie sa o cautam si acasa ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.