Cum sa faci o cutie inramata pentru perete

Simti ca prietenul tau se uita prea mult la televizor si ca i-ar prinde bine un pic de activitate mestesugareasca pentru a-l scoate din plictiseala? Perfect. Da-i sa faca un obiect de decor precum aceasta cutie inramata pentru perete.

De fapt, ideea este in a folosi ramele de lemn de tip tablou in cat mai multe feluri. Sunt o solutie foarte draguta pentru a crea senzatia de clasic-modern in incaperi. V-am spus cu alta ocazie ca puteti, pur si simplu, sa nu inramati nimic – o rama de dimensiuni marinimoase prinsa peste tapetul unui perete poate crea o imagine foarte puternica – ca si cum ati fi avut un tablou in marime naturala din care a ramas doar rama. Acum, va voi invata cum puteti folosi o rama pentru a face o cutie pe perete, in care sa tineti mici obiecte de arta sau decorative.

Citeste si:  Zugravire baie

In primul rand, va alegeti o dimensiune de rama. Poate aveti pe acasa una care nu va mai trebuie; daca nu, puteti cumpara una. Cu cat e mai veche si mai inzorzonata, cu atat mai bine – intrucat nu vom pune nicio poza de familie in ea, nu va arata kitschos. Sa zicem ca aveti o rama de 20 x 30 de cm, in cazul asta, va trebuie o scandura de brad de peste un metru lungime si circa 15-20 de centimetri latime, pe care sa o taiati in bucati de dimensiunea laturilor ramei: doua bucati de 20 cm si doua bucati de 30 cm. Daca vreti sa faceti ceva la comanda, puteti crea o cutie precum cea din imagine, care are 15 x 60 cm.

Citeste si:  Dusmanii plantelor de apartament

foto

Apoi, de la un magazin de specialitate, cumparati 4 coltare metalice (sunt niste bucatele de fier in forma de L, cu gauri in ele). Cu cele patru coltare si cele patru bucatele de scanduri, vom face un cofraj. Puteti folosi cuisoare sau holsuruburi, in functie de posibilitati si de pricepere.

Si va mai trebuie o bucata de placaj de aceleasi dimensiuni cu rama, pe care sa o punem in spate. Cofrajul il putem vopsi sau il putem inveli cu autocolant sau cu hartie de tapet de acelasi fel cu cea folosita in incapere, daca e cazul. In modelul prezentat, pentru un plus de eleganta, partile laterale ale cutiei au fost invelite in autocolant si la interior, inainte de a fi facut cofrajul.

Citeste si:  Principii Feng Shui

Si, la final, nu va ramane decat sa prindeti rama pe partea din fata a cofrajului, cu aracet sau altfel de adeziv. Spor la treaba!

Sursa foto: designspongeonline.com.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.