Curatenia de primavara

Please select a featured image for your post

Din strabuni am mostenit traditia de a ne infrumseta casele oridecate ori se apropie Pastele. Desi locuim intr-o aglomeratie urbana, n-ar stirca poate sa incepem pregatirile de Paste cu o curatenie care sa aiba ca punct de interes curtea sau zona blocului. Desigur, multi s-ar grabi sa conteste indemnul sau sa il lase in seama autoritatilor, insa la fel cum strada ne apartine, asa ar trebui sa vedem si zonele adiacente spatiului in care locuim.

Dealtfel, nu e nevoie decat de putina vointa, cativa saci de gunoi si eventual o cutie de var, pentru copaci. Poate ca intr-adevar autoritatile ne vor lua-o inainte, insa nu prea are rost sa mai speram daca deja e trecut de Florii si intrarea in blocul nostru arata inca de parca ar fi iarna.

Odata terminate insa aceste mici treburi, la care desigur putem invita si vecinii, ne mutam in propria casa. Toata lumea se sperie numai la gandul ca va trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa inceapa curatenia de Paste insa poate ca lucrurile nu stau chiar atat de inspaimantator. Iata cateva sfaturi care trebuie urmate ca san u transformam curatenia de Paste intr-o indeletinicire cumplita.

Citeste si:  Ultimul racnet ca decoratiuni si mobilier
In primul rand, curatenia nu se face toata intr-o singura zi. Chiar daca nu ne place sa stam cu lucrurile imprastiate, sa deranjam si sa rearanjam cate o camera in fiecare zi, totusi trebuie sa ne rezervam ceva mai mult timp pentru a scoate mirosul de iarna din casa.

Apoi, incercam sa nu rasturnam muntii. Mai toata lumea porneste de la premisa ca o curatenie de primavara inseamana sa scoti tot si mai ales chiar si ceea ce nu este. Asadar, incearca sa faci lucrurile cu masura, iar daca in general ai grija de casa tan u vei avea nici un motiv sa consideri ca acum e nevoie de mai mult efort.

Citeste si:  Rulou de snitel sarbesc
In al treilea rand, lasam covoarele in pace. De multa vreme incoace curatenia inseamna printer altele si scuturatul covoarelor in fata blocului sau mai stiu eu unde. Ceea ce mult lume nu isi adduce aminte insa este faptul ca acest obicei dateaza din vremurile in care tehnologia nu era atat de avansata iar stramosii nostrii nici macar nu auzisera de un aspirator. In secolul 21 insa, nu prea mai are rost san e chnuim sa caram covosrul pe scari cand de fapt orice urma de praf care ar putea sa se adune pe el e adunata de aspirator. Renuntati asadar la obiceiurile invechite si mai ales…menajativa coloana vertebrala.

Citeste si:  Decoratiunile interioare fac diferenta in orice camin
Nu uitatam de schimbari. Pentru ca primavara inseamna reinviere, n-ar strica sa va aduceti un suflu nou in casa. O reamenajare a mobilierului e de cele mai multe ori o idee buna de iesi din monotonia iernii si de a face casa sa arate mai proaspata si mai atractiva chair si pentru locatari. Mai mult, orice obiect care era foarte protrivit pet imp de iarna ar cam trebui dosit in debara lasnd locul vezelor cu flori si evident decoratiunilor pascale.

Nu uitati nici de soare, si odata curatenia terminata lasati caldura primaverii sa va curpinda si sa va inunde casa. Sfintenia sarbatorilor va curpinde locul si oamenii si veti avea parte de un Paste fericit.


2 Comentarii
  1. Pentru mine, inca de mica Pastele a insemnat spalatul geamurilor si al perdelelor..Da senzatia de curatenie si toate sarbatorile au un aer mai aparte de curat..

  2. Ce ne facem cand stam la bloc si „curatenia” pe care o face vecina de la etajul superior ne ingreuneaza noua sarcina si asa destul de grea? Eu pana acum nu am gasit nici o solutie la aceasta problema!! Dimpotriva, am ajuns la certuri care nu isi aveau locul! Aveti solutii?? Vecina mea se considera „maniaca” in ale curateniei si isi scutura toate obiectele(carpa de praf, mop, prosoape, cearceafuri, paturi, mochetele din balcoane din care iese numai par, carpele de bucatarie pline de faramituri, frunzele de la flori, sacosele in care are faramituri etc..)toate in balcoanele mele si pe pervazurile geamurilor. Cand am incercat sa-i atrag atentia mi-a replicat ca eu am balcoanele inchise cu geamuri… De parca mi-ar sterge ea geamurile respective!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.