fbpx

Cuscus cu pui si pastrav umplut la gratar

Boabele de couscous (cus-cus, cuscus, cum l-am adoptat noi) vin din nordul Africii si, in expansiunea lor, au cucerit intai sudul Frantei si Italia. In Sicilia se tine, an de an, si un festival dedicat cuscusului. Normal ca varietatea de combinatii in care intra e imensa, altfel ce sa prezinti la un festival? Noi va oferim o reteta cu pui. Avem apoi un peste care nu traieste in Africa pentru ca i-ar fi prea cald: pastravul. O sa-l facem noi sa-i fie si mai cald, punandu-l pe gratar.

Cuscus cu piept de pui

Ingrediente:
2 piepturi de pui
200 g boabe de cuscus
500 g broccoli
4-5 morcovi
sos de soia
busuioc
4 catei de usturoi
sare, piper
ulei

Citeste si:  Plan de curatenie

Mod de preparare:
Punem apa la fiert in doua oale. In prima fierbem legumele la aburi, si nu in apa: deasupra nivelului apei, cand incepe sa fiarba, punem o sita in care asezam morcovii taiati rondele si bucatile de broccoli. Se asaza capacul si se lasa pana ce legumele sunt suficient de moi. Dupa ce sunt gata, le pastram la cald.

In cea de-a doua oala se pun apa si sare. Cum fierbe, punem si cuscusul si lasam circa 10 minute la fiert, dupa care adugam cateii de usturoi, piper, busuioc. Se strecoara si se pastreaza cuscusul cald.

Piepturile de pui, facute felii si batute cu ciocanul, se sareaza, se pipereaza si se frig intr-o tigaie de teflon pana ce prind rumeneala. Adica pana sunt gata. Se scot pe farfurie. Cuscusul se mai da la foc intr-o tigaie spre fi amestecat cu un pic de sos de soia. In farfurie, se serveste carnea alaturi de cuscus si de legume.

Citeste si:  Must have-urile dormitorului tau

Pastrav umplut la gratar

Ingrediente:
4 pastravi
4 rosii
3 ardei iuti
2 gogosari
2 lamai
o capatana de usturoi
200 g slanina
sare, piper alb
rozmarin
200 ml ulei

Mod de preparare:
Luam pastravii dintr-un rau de munte sau, mai degraba, de la supermarket si pregatim o compozitie pentru ei, in care vor sta la rece doua ore. Rosiile decojite le taiem cubulete, unul dintre gogosari la fel, ardeii iuti ii taiem feliute. Punem totul in 200 ml de ulei, impreuna cu o lingura de sare, zeama celor doua lamai si piper alb macinat.

Citeste si:  Caltabosi, piftie de porc, piftie de pasare

Cand pastravii si-au facut sorocul de stat in aceasta pasta, ii umplem cu respectivul sos, adaugand feliute de gogosar, un catel de usturoi, feliute de slanina si rozmarin. Pestele umplut se unge doar un pic la exterior cu ulei si se impacheteaza intr-o folie de aluminiu. Se lasa cate un sfert de ora pe fiecare parte, preferabil pe un gratar cu jar. Dar daca va lasa gura apa si n-aveti vreun gratar la indemana, puneti-l si la cuptor, n-o fi foc.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.