fbpx

Delicii cu capsuni

Please select a featured image for your post

In curand incepe sezonul capsunilor; ca in fiecare an, in iunie, trec intai prin faza in care ma razbate pofta si imi cumpar de la piata primul kilogram de capsuni, din care pana acasa tot mai iau cate o capsuna, asa nespalata, de dor ce imi era sa le simt gustul. Apoi trec la faza in care cumpar mai multe, am acasa mai tot timpul si sunt cam satula sa le tot dau prin zahar si sa le mananc asa simple. Cam asta e faza in care trec la prepararea diverselor retete pe baza de capsuni. Ca sa nu ne prinda sezonul nepregatiti, va dam si voua cateva sugestii.

Spuma de capsuni sau “mousse de capsuni&#8221

este unul dintre cele mai indragite preparate din capsuni, mai ales pentru copii. Avem nevoie de 400 de grame de capsuni (pot fi chiar si mai moi, nu conteaza), 200 de ml de frisca lichida sau 4 albusuri, un pliculet de intaritor pentru frisca, 4 linguri de zahar si 4 g de gelatina.
Intai punem capsunii intr-o craticioara, cu cele 4 linguri de zahar si le lasam sa dea un clocot (veti vedea ca lasa destula apa ca sa nu se lipeasca de vas). Cand capsunii sunt moi si zaharul s-a topit, dam compozitia prin blender. Vom obtine astfel un pireu de capsuni pe care il dam la frigider.
Intre timp, batem frisca, spre sfarsit adaugam si intaritorul. Cand pireul de capsuni este rece, il adaugam peste frisca amestecata cu gelatina topita, omogenizam si dam la congelator, pana cand obtinem consistenta dorita.

Citeste si:  Despre mustar

Mousse-ul de capsuni se poate consuma ca atare sau il putem folosi ca si ingredient pentru alte delicii cu capsuni.

Tort “inghetat” cu capsuni

Ce e mai placut pentru o gospodina, decat sa faca un tort rapid, fara coacere si absolut delicios?
Pentru blat, aveti nevoie de 150 gr de biscuiti si 80 gr de unt. Procedeul este foarte simplu: se aseaza biscutii intr-un prosop de bucatarie curat si sa maruntesc cu ajutorul sucitorului sau a ciocanului pentru snitele. Nu este necesar sa ii pisam foarte marunt. Peste biscuti, turnam untul topit si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Asezam blatul nostru din biscuti intr-o forma pentru tort cu peretii detasabili, apasam cu o furculita pentru a-l uniformiza, si dam la rece.
Peste blat adaugam spuma de capsuni preparata dupa reteta de mai sus si dam din nou la rece. Cand spuma face o pojghita cat sa sustina capsunii, ii asezam pe tort fie intregi, fie taiati bucatele, si turnam peste ei continutul unui plic de jeleu (gelfix) preparat dupa indicatiile de pe pachet.
Dupa cca 2 ore de stat la rece, vom avea un tort inghetat nemaipomenit, cu o savoare inconfundabila de capsuni. Este un tort racoros, usor, nu foarte dulce, perfect pentru zilele toride de vara.

Citeste si:  Pui cu legume coapte

Frigarui cu capsuni

Cine spune ca un preparat care contine capsuni trebuie neparat sa fie dulce? Ei bine, nu e asa! Noi va propunem niste frigarui absolut delicioase, pentru care avem nevoie de capsuni mari si cat de tari, de un piept de pui sau curcan taiat bucatele patrate, de bucatele de kiwi si frunze proaspete de menta. Pe frigarui de lemn asezam intercalat capsunii, carnea (condimentata in prealabil dupa gust), kiwi si frunzele de menta. Prajim frigaruile pe un gratar bine incins, sau pe un gratar pentru apartament, la aburi, ambele unse bine cu ulei de masline. Veti fi incantati de combinatia de gusturi, iar menta va face din frigaruile noastre un preparat fresh si racoritor.

Citeste si:  Taierea Difembachiei iarna
3 Comentarii
  1. capsunile sunt cel mai bun deliciul oferit de natura . sunt foarte hranitoare si ar trebui, in mod ideal, sa faca parte din dieta zilnica a oricarei persoane

  2. Capsunile sunt foarte gustoase si sanatoase iar aceste retete trebuie incercate. Sunt si foarte racoritoare folosite in prepararea cocktailurilor.

Lasă un răspuns la c0pilutza Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.