Deserturi cu fructe de sezon: clafoutis de cirese si spuma de caise cu zmeura

Clafoutis de cirese

Ingrediente pentru sase portii
300 de grame de cirese
100 de grame de faina
120 de grame de zahar pudra
75 de grame de unt
2 oua
200 ml lapte de cocos
100 ml lapte
coaja rasa a unui lime

Se incinge cuptorul la 210 grade.
Se unge cu unt tava sau formele individuale, daca aveti.
Se spala ciresele si li se scot samburii.
Intr-un bol mare se amesteca ouale, untul topit, laptele, laptele de cocos, faina, zaharul si coaja de lamaie. Se bate cu telul pana cand compozitia este total omogena.
Ciresele se presara, repartizandu-se egal, in tava sau in forme si se toarna aluatul peste. Se baga la cuptor si se lasa 45 de minute daca optati pentru o tava mare si 25 de minute daca aveti forme.
Se consuma caldut sau rece.

Citeste si:  Mobila din sufragerie

Mousse de caise cu zmeura

Ingrediente pentru cinci portii
200 de ml de lapte
zeama unei jumatati de lamaie
500 de grame de caise (proaspete, congelate sau din conserva)
150 de grame de zmeura
80 de grame de zahar
Varsati laptele intr-un bol si tineti-l 15 minute la congelator sau 30 la frigider
Spalati caisele si scoateti-le samburii. Mixati-le in blender cu zaharul si zama de lamaie.
Bateti laptele spuma si apoi, turnati incet, delicat piureul de caise in spuma.
In pahare transparente, stil cupa de inghetata, puneti un strat de zmeura la fund, apoi adaugati usor spuma. Decorati cu zmeura. Dati la frigider timp de o ora.

Citeste si:  Trucuri pentru flori de interior

â.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.