fbpx

Deserturi rapide si dietetice

Desert cu ananas si branza

100 g branzica de casa
1/2 cana ananas din conserva (fara zahar) scurs si pasat
1/2 cana suc de ananas
1/4 cana apa
50 g lapte degresat
1 foaie gelatina simpla
1 lingura suc de lamaie
Esenta de vanilie
Indulcitor dietetic sau zahar brun

Gelatina se dizolva in apa fierbinte. Se adauga sucul de ananas, sucul de lamaie, vanilia si indulcitorul (sau zaharul brun), dupa gust. Intr-un blender se bate acest amestec impreuna cu branza, laptele si ananasul pasat. Se lasa la frigider aproximativ 2 ore si este gata de servit.

Budinca de mere cu paine

4 felii paine toast
1,5 cani lapte degesat
2 oua
1/3 cana zahar (sau indulcitor stabil la temperaturi mari)
1/4 cana stafide
1 mar curatat de coaja si taiat in cubulete
1/2 lingura scortisoara
1/4 lingura sare
1/4 lingura nuca pisata

Citeste si:  Te-ai plictisit? Redecoreaza-ti casa

Painea se taie in cubulete mici si se pune intr-o caserola de cuptor. Se incalzeste laptele si se toarna peste paine. Se lasa asa timp de 20 minute. Intre timp se bat ouale, se adauga peste ele zaharul, cubuletele de mar, scortisoara, stafidele, sarea si nuca. Se toarna peste painea inmuiata in lapte si se amesteca. Caserola se asaza intr-un vas mai mare cu apa, in cuptor si se lasa timp de 40-50 de minute.

Jeleu de cafea

200 ml lapte
400 ml cafea
100 g frisca dietetica
4 foi gelatina
1 galbenus
Esenta de vanilie
Indulcitor

Se inmoaie gelatina in putina apa rece, timp de 30 de minute, apoi se dizolva intr-o lingura de apa fierbinte. Separat, se bate galbenusul in laptele caldut si se toarna totul in cafea. Se adauga esenta de vanilie, dupa gust. Se fierbe compozitia pana cand se ingroasa putin, apoi se amesteca cu gelatina si cu indulcitorul (dupa gust). Se pune la frigider aproximativ o ora, apoi se adauga si frisca dietetica, amestecand bine. Se poarte orna cu boabe de cafea sau cu fructe.

Citeste si:  Nu uita de biblioteca micutului tau

Crema de lapte

200 ml lapte
1 lingura zahar (sau indulcitor stabil la fierbere)
1 foaie de gelatina
Esenta de vanilie
Cateva linguri de apa

Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva in laptele fierbinte. Se amesteca bine si se adauga zaharul sau indulcitorul, dupa gust, si esenta de vanilie. Totul se toarna in forma si se tine la frigider cateva ore. Se pot adauga si fructe pasate, cacao, ciocolata dietetica topita, etc.

Citeste si:  Retete cu visine

Banane la cuptor

1 kilogram banane
3 linguri suc de lamaie
3 linguri suc de portocala
O portocala sau mandarina mica
1 lingura zahar sau indulcitor

Bananele se taie in jumatate. Fiecare bucata se asaza pe o folie de aluminiu si se stropeste cu un amestec format din suc de lamaie, suc de portocala si zahar (sau indulcitor). Bucatile de banana se invelesc in folia de aluminiu si se pun la cuptor timp de 15-20 de minute. Cand sunt gata se decoreaza cu bucati de portocala.

Un comentariu

Lasă un răspuns la Ioana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.