fbpx

Deserturi simple si rulou de vitel cu stafide

Rulou de vitel cu stafide
Ingrediente:
1,5 kg pulpa de vitel
40 grame de orez
o lamaie
5 cepe verzi
2 catei de usturoi
o legatura de patrunjel
150 grame stafide
un ou
ulei
sare, piper, oregano, coriandru

Fierbi orezul in 250 de ml de apa, unde adaugi sarea. Dupa ce s-a fiert, il strecori si il treci prin jetul de apa rece. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei de masline pana se rumenesc. Adaugi apoi orezul, stafidele (pe care le-ai lasat la inmuiat aproximativ o jumatate de ora in apa calduta), coaja rasa de lamaie, oregano, coriandru si patrunjelul tocat foarte marunt. Le calesti si pui oul, amestecand compozitia pana devine omogena. La sfarsit, adaugi sare si piper, dupa ggust.
Carnea de vitel trebuie batuta in acelasi fel in care o faci cu snitelele. Intinzi umplutura pe ea (dupa ce s-a racit putin) si rulezi. O legi cu ata, o stropesti cu ulei si o bagi la cuptor aproximativ o ora. O scoti din 15 in 15 minute si o stropesti cu vin rosu. Pofta buna!

Citeste si:  Amenajare sufragerie

Rulada cu piure de castane

Ingrediente
400 grame piure de castane
100 grame biscuiti
o lingura de cacao
esenta de rom
un pachet de unt
200 grame zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
un ou

Mod de preparare:
Se amesteca piureul de castane cu lingura de cacao, biscuitii macinati si esenta de rom. Dupa ce compozitia a devenit omogena, o intinzi pe o folie de celofan, ca pe o foaie de blat. Apoi, se mixeaza untul cu zaharul pudra si cel vanilat, dar si cu galbenusul crud. Intinzi aceasta crema peste compozitia de pe celofan. Rulezi celofanul si o lasi sa se raceasca peste noapte. Daca preferi, poti presara inainte de servire ciocolata rasa. Este un deliciu. Pofta buna!

Prajitura cu iaurt

Ingrediente
Un iaurt simplu si preferabil cat mai gras, fara arome de fructe;
800 grame de faina
800 grame de zahar
250 grame de ulei
3 oua
Un pliculet zahar de vanilie

Citeste si:  Cum sa-ti faci un supersfesnic din fitinguri si pexal

Mod de preparare: Intr-o oala cu unt se amesteca si se framanta toate ingredientele. Apoi se introduc la cuptor, la o temperatura de 180 de grade si se lasa aproximativ o jumatate de ora. Veti avea parte de cel mai gustos pandispan, preparat intr-un timp minim. Se recomanda la micul dejun, alaturi de o cana de cafea si suc de portocale.

Sos Bechamel

Este poate unul dintre cele mai utilizate sosuri din lume.

Ingrediente:
1/2 litru de lapte
30 grame de unt
40 grame de faina
nucsoara
sare / piper

Mod de preparare:
Pune in tigaie untul, la foc mic. Dupa ce s-a topit, adauga faina si amesteca cu o spatula de lemn, pana se omogenizeaza amestecul. Procesul trebuie sa dureze aproximativ 5 minute.
Apoi se toarna laptele (rece, de la frigider) si se amesteca energic pentru a evita cocoloasele. Adauga un praf de sare, unul de piper si nucsoara, dupa care mai lasa sosul aproximativ 5 minute pentru a avea consistenta dorita.

Citeste si:  Clivia miniata - crinul de apartament

Aluat de clatite, in stil Provence
Ingrediente:
500g faina
6 oua
1 litru de lapte (pentru clatite mai usoare ½ litru de lapte + ½ litru de apa)
50 g de zahar
un praf de sare
3 – 4 linguri de rom

Preparare:
Se toarna faina intr-un castron mare si se adauga praful de sare. Se face un gol in mijlocul aluatului si se adauga ouale, unul cate unul, amestecandu-le cu o furculita.
Laptele se adauga treptat si se amesteca bine, pentru a se evita formarea cocoloaselor. Se adauga zaharul, iar dupa ce aluatul a devenit omogen, se toarna romul.
Pentru un gust deosebit, pentru cei mai pretentiosi dintre noi si pentru cei mai curajosi, se poate inlocui romul cu bere.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.